Smoked Chicken

Gerookt Kip



Deze heerlijke gerookte kip is geweldig voor BBQ's van het gezin en andere activiteiten!

Ingredients

2 eetlepels zout

1 In vieren gesneden witte ui

5 Geplette teentjes knoflook

Spaanse peper

1 eetlepel bruine suiker

1 eetl salie

1 eetl. tijm

1 Hele kip

1 eetl peterselie

1 eetl uienpoeder

Preparation

Doe 2 eetlepels zout, een in vieren gesneden witte ui, 5 geperste teentjes knoflook, wat Spaanse peper, een eetlepel bruine suiker, salie en een beetje tijm op je kip.

Los uw zout en water op in warm water. Plaats je kip in het water en laat hem een dag zo staan.

Haal de kip de volgende dag uit het water, spoel hem goed af en dep hem droog.

Voeg de marinade van knoflook, selderijzout, witte peper, uienzout, gedroogde salie en peterselie, knoflookpoeder, theelepel Spaanse peper en wat fijn Himalayazout toe, meng dit met wat olijfolie en citroensap en wrijf de vogel ermee in.

Ga verder met het knapperig maken van de huid op een zeer hete houtskoolbarbecue en controleer of de interne temperatuur rond de 75ºC (167ºF) rond de binnenkant van de dijen is.

Na 2 uur knapperigheid haal je je kip eruit en geniet ervan!

Recept van: Spel en vlammen