Smoked Chicken Bruschetta

Gerookte kip Bruschetta Recept



Ingredients

12-15 Cherrytomaatjes

2 Gerookte kipfilet zonder bot

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde marjolein

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel rozemarijn

1 theelepel gedroogde salie

1 Bosje verse basilicum

1 Frans stokbrood (gesneden)

2 eetlepels balsamicoglazuur

2 Oz creamline lamshakkaas

3 eetlepels olijfolie

4 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels boter

Gebruikt materiaal:

P10 Bradley-roker

Mk4 Instant-leesthermometer

Bradley opvouwbare tafel

Koffiemaler of vijzel en stamper

2 vellen folieverpakking

    Bradley Smoker-instelling:

    Kooktijd: 90 minuten

    Temperatuur: 226ºF of 107°C

    Hout: Salie

    Rooktijd: 60 minuten

    Preparation

    Stel Bradley Smoker in op de aangegeven instellingen.

    Gebruik een koffiemaler of een vijzel en stamper om de volgende ingrediënten tot poeder te malen. 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel gedroogde salie. Giet de kruiden in een pot om de kip en tomaten op smaak te brengen.

    Kruid alle kanten van de kipfilet met de kruiden en plaats deze in de Bradley Smoker. Zet een timer op 60 minuten. Zodra de kip 60 minuten gerookt heeft, haal je hem uit de roker.

    Leg de kip met 2 vellen aluminiumfolie op het midden van de folie. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe aan de kip en wikkel de folie strak om de kip. Verhoog de temperatuur van de Bradley Smoker tot 260ºC. Plaats terug op de roker totdat de interne temperatuur van de kip 165ºC bereikt. (ongeveer nog eens 30 minuten).

    Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een kom. Ik gebruikte een multifunctionele groentesnijder om mijn tomaten in stukjes te snijden. Tip: Dit apparaat bespaart tijd en opruimen. Snijd vervolgens de gerookte kipfilet in kleine stukjes en doe deze in de kom. Voeg nog wat van het kruidenmengsel toe aan de kip en de tomaten. Voeg nu 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn toe en meng.

    Als uw stokbrood nog niet in plakjes is gesneden, doe dat dan. Bestrijk elk stuk brood met een beetje gesmolten boter (voor de smaak) en toast. Tijd om de creamline lamshakkaas op een fijn rooster te raspen. Deze kaas gaat wennen aan de toppings.

    Snijden van de verse basilicum - Was de basilicum onder koud water, rol de blaadjes in de lengte op tot een strakke buis en snijd de basilicum in dunne reepjes.

    Maak de perfecte Bruschetta: gebruik het geroosterde stokbrood, voeg de tomatenmix, kaas en gesneden basilicum toe en maak het af met het balsamicoglazuur.

    Genieten!

    Door: Bryan Edwards - Humeurige fijnproever Tulsa