alt="Smoked duck"

Het beste gerookt Eend Recept



Of je nu binnenlandse eenden opvoedt of op hen jaagt zoals velen doen tijdens de wintermaanden, we hebben een recept dat de ogen zal kunnen opwinden en je tong tint!

Duck biedt een moediger smaak dan andere kip, zoals kalkoen of kip. Daarom rookten zoveel mensen die het leuk vinden.

Een andere reden waarom Duck perfect voer is voor een voedselrooker, is omdat ze fattier zijn dan andere spelvogels. Zoals u weet, behoudt het vetgehalte vocht en absorbeert rokerige smaak beter dan mager vlees.

Dit recept werkt goed voor zowel huishoudelijke als wilde eenden. Dus, wat je ook hebt bij de hand (of het nu Mallard, Wood, Cannie of Speck) zou moeten werken, zolang het niet ultra-lan is. Hier zijn een paar snelle aanbevelingen voordat we in het vlees van dingen ingaan.

Ingredients

De oplossing:

3 eetlepels (45 ml) Bradley-suikerkuur

2 theelepels (10 ml) gevogeltekruiden

2 theelepels (10 ml) uienkorrels of -poeder

1 theelepel (5 ml) paprikapoeder

1 theelepel (5 ml) salie - ingewreven

1 theelepel (5 ml) marjolein

1 theelepel (5 ml) tijm

1 theelepel (5 ml) witte peper

1 theelepel (5 ml) knoflookkorrels of poeder

2 laurierblaadjes, met een schaar in dunne reepjes gesneden (als laatste strooien)

Preparation

Vroege voorbereiding (één week uit):

De oplossing

Was de eend(en) en verwijder overtollig vet van binnen en van buiten, maar laat de huid eraan zitten.

Prik de borsten en dijen goed door.
Meng het bovenstaande middel in een grote container en wrijf het over de hele vogel, zowel van binnen als van buiten.

Plaats het deksel op de uithardingscontainer en laat 6 dagen uitharden in de koelkast. Tijdens het uitharden alle oppervlakken nogmaals vele malen wrijven.

Laatste voorbereiding (een dagje uit):

Spoel de eenden goed af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Vul de lichaamsholte op met een verfrommelde krant die in papieren handdoeken is gewikkeld.

Wikkel de eend nu in keukenpapier en wikkel hem opnieuw in een krant. Plaats een papieren handdoek en een krant onder de eend om vloeistoffen te absorberen.

Een nacht in de koelkast bewaren.

De eend roken (ochtend):

Gebruik slagerstouw om de eend vast te zetten. Hang of plaats de vogel zo in de roker dat de borst naar beneden wijst (we raden aan een stevige S-haak te gebruiken om hem met de staart naar boven op te hangen. Hierdoor kan de rook gemakkelijker door de lichaamsholte stromen).

Droog de eend in uw Bradley-roker zonder rook gedurende één uur op 140°F. Het doel hiervan is om de klamheid van de huid kwijt te raken.

Nu ben je klaar om te roken. Rook de eend op de laagst mogelijke temperatuur ongeveer drie uur op een houtsoort naar keuze (fruit, noot). Verhoog de temperatuur naar 150°F en blijf nog drie uur roken.

Koken van de eend (avond):

Plaats de eend in een voorverwarmde keukenoven op 350 ° F op een verhoogd rooster in een pan. De pan moet minstens 2,5 cm diep zijn om het gesmolten vet op te vangen.

Dek af met aluminiumfolie en rooster tot de interne temperatuur van de vogel 170 ° F bereikt. Misschien wilt u zowel de borsten als de dijen controleren op gaarheid, voor het geval uw oven aan de ene kant heter kookt dan aan de andere kant.

Wij hopen dat u net zo geniet van dit recept als wij.