De Perfecte gerookte eend Borstrecept
Het geheim om dit perfecte gerookte eendenborstrecept te maken, ligt in de marinade. Appelsap is de garantie dat het vlees sappig en zacht zal worden. Serveer het op zichzelf. Of probeer een sandwich, salade, wikkel of serveer op pasta.
Ingredients
2 Eendenborsten zonder been
2 kopjes appelsap
1 eetlepel grof koosjer zout
1 eetl witte suiker
1 eetl sojasaus
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel gedroogde basilicum
½ theelepel versgemalen zwarte peper
Preparation
Meng het sap met al het zout, de suiker en de kruiden tot het zout en de suiker zijn opgelost.
Doe de eend in een schaal en giet de pekel erbij. Draai de eend een paar keer om en bedek de schaal met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat de vis 4 uur marineren
Leg de eendenborst op een rookrek.
Zet de roker op 250ºC met houtkersen, pecannoten, esdoorn of andere houtbisquetten.
Rook de eend ongeveer 2,5 – 3 uur of totdat de interne temperatuur van het vlees 150ºC bereikt.