How To Make Smoked Turkey

Hoe je gerookt kunt maken Kalkoen



Op zoek naar de perfecte gerookte Turkije voor de volgende Thanksgiving? We hebben je gedekt!

Ingredients

Kalkoen:

12 tot 16 pond verse of bevroren kalkoen

2 eetlepels koolzaadolie

Voor de pekel:

½ kopje Worcestershiresaus

⅓ Kopje bruine suiker

1 kopje koosjer zout

2 eetl gerookte paprikapoeder

1 eetl knoflookzout

1 eetl zwarte peper

1 eetl uienpoeder

1 theelepel gemalen rozemarijn

1 theelepel tijm

1 theelepel peper

Preparation

Zorg ervoor dat de kalkoen ontdooid is en verwijder de ingewanden. Neem een emmer van 5 gallon en voeg er 3 gallon water aan toe.

Voeg alle ingrediënten voor de pekel toe en meng alles totdat alles is opgelost.

Plaats de kalkoen in de emmer, met de borst naar beneden, en zorg ervoor dat hij volledig bedekt is met de pekel.

Dek de emmer af en breng hem naar je koelkast. Laat het daar een nacht staan.

Haal de kalkoen uit de emmer en dep hem droog. Neem de koolzaadolie en wrijf deze buiten de hele kalkoen. Leg de kalkoen op een rooster, met de borst naar boven.

Stel de temperatuur van uw roker in op 105°C (225°F) en verwarm deze voor.

Plaats uw kalkoen in de roker met pecannotenbisquetten.

Kook en rook de kalkoen gedurende 3 tot 4 uur, en zet daarna de roker op de maximale temperatuur van 320 ° F (160 ° C) en wacht tot deze de interne temperatuur van 165 ° F (74 ° C) bereikt. Rook is optioneel voor dit onderdeel. Houd er wel rekening mee dat hoe langer je rookt, hoe sterker de smaak zal zijn. Voor mij zijn de eerste vier uur roken meestal voldoende.

Haal het uit de roker en laat het 30 minuten staan voordat je het serveert.