Chicken Thighs and Gnocchi with Smoked Mushrooms & Red Peppers

Kippendijen en gnocchi met gerookte champignons en rode paprika



Het lukte me om drie pinten van verschillende paddenstoelen en twee prachtige rode pepers in de roker te krijgen. Als gevolg hiervan kreeg ik een mooi gerecht en een heel eenvoudig recept: kippendijen en gnocchi met gerookte champignons en rode pepers. Dit is wat je nodig hebt.

Ingredients

4 Grote kippendijen

1 Pint shitake-paddenstoelen

1 Pint gesneden baby bella-champignons

1 Pint hele oester- of champignons

2 Grote rode paprika's

1 eetl spekvet

1 eetllevende olie (bij voorkeur met rozemarijn doordrenkt)

2 kopjes cHickenbouillon (meer bij de hand)

1 16-ounce pakket gnocchi

10 ons fverse babyspinazie

1 tot uurevy crème

2 eetlepels cgehaaste knoflook

2 takjes fverse rozemarijn

Zout en peper naar smaak

Preparation

Laat de champignons en paprika’s eerst roken. Laat alle paddenstoelen heel, behalve de shiitakestelen, deze kunnen taai worden.

Onthoofd vervolgens, verwijder de zaadjes en snijd de rode paprika in vieren. Verdeel ze met alle champignons op één rooster in de smokerset op 220ºF op appelhout gedurende ongeveer 90 minuten.


De paprika's moeten hun levendige rode tint hebben verloren en de schil moet een beetje gerimpeld zijn. De paddenstoelen moeten er een beetje gedroogd en donkerder van kleur uitzien, maar geen van de bakjes mag eruit zien alsof er krimpinkjes in zitten. We zijn tenslotte niet aan het uitdrogen, we roken alleen maar.

Haal het uit de roker als je klaar bent en laat afkoelen, en je kunt de hele batch zeker in de koelkast bewaren voor later gebruik. Bewaar ze in een afgesloten plastic bakje en bewaar ze in de koelkast totdat je besluit dit gerecht te bereiden.

Een perfecte combinatie van pasta, champignons en kip

Smelt het spekvet, de boter of de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg een eetlepel van de geperste knoflook toe en leg deze, als het begint te sissen, in je kippendijen. Een klein beetje kippenbouillon is voldoende, want we willen gewoon een beetje vocht in de pan houden en voorkomen dat alles gaat rondspetteren.

Zorg ervoor dat u elke dij uitvouwt, zodat elke dij zo plat is en zoveel mogelijk in één laag in de pan. Zout en peper de bovenkant als je wilt, laat de onderkant bruin worden, draai om en herhaal.

Als ze klaar zijn, verdeel je een van de takjes rozemarijn gelijkmatig over de bovenkant van de kakel en doe je een deksel op de pan. en haal de pan van het vuur.

Kruiden die het verschil maken

Verhit in een grotere pan of saucier de rozemarijnolijfolie en de andere eetlepel geperste knoflook tot ze nauwelijks sissen. Voeg je gnocchi toe en bruin gelijkmatig op een middelmatige brander. DeLallo is mijn favoriet omdat ze precies de juiste dichtheid hebben en niet te zwaar zijn,

Voeg ongeveer halverwege de blaadjes van het andere takje rozemarijn toe en roer af en toe om de kussens een mooie kleur te geven, niet stevig bruin. We willen gewoon een mooie mix van geroosterde bruine en romige gele aardappel.

Zodra de gnocchi qua kleur zijn zoals je ze lekker vindt, voeg je de gerookte champignons en paprika's toe en ongeveer een kopje kippenbouillon. Roer om te combineren en zet het vuur iets hoger op de brander.

Tijd voor de kip

Neem de kippendijen, snijd ze goed grof en doe ze ook in de sauspan, samen met al het vocht en het schraapsel op de bodem van de pan.

Roer opnieuw en voeg indien nodig wat meer kippenbouillon toe om het mengsel in slechts een klein beetje vloeistof te houden, en voeg dan de slagroom toe.

Leg ten slotte de spinazie erop (ik gebruikte de hele grote plastic bak met babyspinazie van Organic Girl van 350 gram) leg de bovenkant op de pan en laat de spinazie slinken, misschien vijf minuten.

Uiteindelijk moet er net genoeg vloeistof in de pan zitten om te combineren met het zetmeel uit de gnocchi. Het resultaat is dat je een mooi gekruid gerecht krijgt, niet te los en niet te dik.

Klaar om te gaan

Serveer het met wat dik stokbrood en je hebt een vullende maaltijd die niet te zwaar en niet te licht is. Eén waarvan de rokerige accenten een rijkdom geven aan wat anders een gemiddelde ovenschotel zou zijn.