Knoflook aioli Drumsticks
Geniet van de rokerige goedheid van met spek gewikkelde kip drumsticks op smaak gebracht met geroosterde knoflook aioli en pittige citroenpeper kruiden, tot in de perfectie gekookt in de Bradley-roker. Knijp wat gerookt citroensap bovenop en geniet van elke hap van dit heerlijke recept van Bryan Edwards - Moody Foodie Tulsa.
Ingredients
8 Kipdrumsticks
Citroen-peper kruiden
5 eetlepels geroosterde knoflookaioli (stenen muurkeuken)
2 Citroenen
1 Pak dik gesneden spek
Gebruikt materiaal:
P10 Bradley-roker
Bradley Smoker opvouwbare tafel
Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten
Bradley Smoker-gereedschap
Thermoworks Tijdstok Trio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Roker Instellingen:
Hout: Hunter's Blend
Temperatuur: 226ºF (107,8ºC)
Rooktimer: 180 minuten of 3 uur
Timer: 180 minuten of 3 uur
Preparation
Stel uw Bradley Smoker in op de vermelde instellingen.
Trek op elke drumstick de extra schil terug. Voeg nu in een kom de geroosterde knoflookaioli toe en bestrijk de kip ermee. Zorg ervoor dat er een dikke laag knoflookaioli op de kip terechtkomt en breng op smaak met citroenpeperkruiden.
Plaats het vel terug naar de bovenkant van de drumstick en herhaal het proces (bestrijk de knoflookaioli en citroenpeperkruiden).
Wikkel elke drumstick met behulp van het spek in 1 plakje spek.
Rasp met een zesteur de buitenkant van de citroen bovenop de kip. Tip: hierdoor wordt er een klein beetje smaak van de citroenschil toegevoegd.
Snijd de overige citroenen in plakjes en leg deze op de kipdrumsticks.
Plaats het in de Bradley Smoker en laat 180 minuten (of 3 uur) koken, zodra de interne temperatuur van de kip 165 graden Celsius bereikt.ºF (73,9ºC). Haal vervolgens de kip uit de roker.
Knijp de gerookte citroen uit over de kip en hap erin! Genieten!
Recept van: Bryan Edwards - Humeurige fijnproever Tulsa