Oriental Noodle Soup with Hot Smoked Duck Breast

Oosterse noedelsoep met heet Gerookte eend Borst

Sandra Tate

Een beetje gaat een lange weg. Slechts één gerookte eendenborst is voldoende om deze sensationele oosterse noedelsoep voor 4 te maken.

Ingredients

Genezing :

2 eendenborsten

30 g zeezout

30 g zachte bruine suiker

(Voor 4 personen)

12 gedroogde shitake-paddenstoelen

1 rode vinger chilipeper

2 teentjes knoflook

2,5 cm verse gemberwortel

een halve kleine savooikool

6 lente-uitjes

1 eetl sesamolie

1 theelepel zout

2 eetlepels lichte sojasaus

1 eetl Mirin

1 steranijs

1 pakje verse fijne eiernoedels

Preparation

Heet roken van eendenborst is een fluitje van een cent met de Bradley Smoker.

Borsten komen meestal in paren, dus rook minstens één paar en je hebt genoeg over om in dunne plakjes te snijden en koud te eten.

Voor 2 eendenborsten je zult een geneesmiddel nodig hebben 30 g zeezout gemengd met 30 g zachte bruine suiker - Wrijf de vleeskant speciaal en lichtjes over het vel, wikkel het in huishoudfolie en laat het een uur staan.

Uitpakken, goed afspoelen en vervolgens volledig droogdeppen met keukenpapier.

Verwarm de Bradley-kast voor op 100°C en voeg kersenhouten bisquetten toe aan de stapel.

Plaats de droge borsten op een Bradley-rooster en plaats er een lekbak onder in de kast.

Hete rook gedurende 2 uur, daarna verwijderen, in folie wikkelen en laten staan terwijl je de soep maakt.

Maak eerst je groenten klaar.

Royaal afdekken 12 gedroogde shitake-paddenstoelen in kokend water en laat een uur staan; fijn snijden 1 rode vinger chilipeper; schillen en fijnsnijden 2 teentjes knoflook; schillen en versnipperen 2,5 cm verse gemberwortel; plak een halve kleine savooikool in reepjes van 1 cm (gooi de kern van de kool weg); wassen en trimmen 6 lente-uitjes en snij diagonaal in stukken van 1 cm.

Zodra de shitakes geweekt zijn, verwijder je ze en snijd je ze in plakjes.

Reserveer de vloeistof.

Met kokend water de shitake-bouillon en een goede kwaliteit kippenbouillon maken 1 liter voorraad.

Voeg nu toe 1 eetl sesamolie Doe het in een grote wok en roerbak de chilipeper, gember en knoflook gedurende 1 minuut.

Giet de bouillon erbij 1 theelepel zout; 2 eetlepels lichte sojasaus; 1 eetl Mirin of rijstwijn; En 1 steranijs.

Breng dit aan de kook en voeg de gesneden kool en de shitake-champignons toe, kook nog 3 minuten 1 pakje verse fijne eiernoedels en een dun gesneden gerookte eendenborst.

Haal na 2 minuten van het vuur en bestrooi met gesneden lente-uitjes.

Verdeel over 4 diepe, voorverwarmde kommen en serveer onmiddellijk.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now