Smoked duck salad roll recipe

Gerookte Aziatisch gemarineerd Eend Saladrollen recept



Voordat je de broodjes maakt, moet je de eend roken en de groenten bereiden die je gaat inpakken. Voor de salade zal een mix van sla, rode paprika, komkommer, wortelen en groene uien voldoende zijn.

Marineer de eendenborsten in Aziatische kruiden en roken ze met eiken hout. Wikkel de rollen in dunne rijstpapier en combineer plakjes gerookte eend, groenten en noedels. Twee eendenborsten maken 8 saladebroodjes.

Ingredients

Voor marinade:

¼ kopje plantaardige olie

2 eetlepels sesamolie

1 eetl rijstwijnazijn

¼ kopje sojasaus

1 theelepel geraspte gember

1 theelepel Sambal

2 teentjes knoflook - fijngehakt

Voor de saladebroodjes:

1 Pakje rijstpapier

1 pakje vermicelli “glas” rijstnoedels

1 krop groene bladsla

1 Rode paprika - julienned

½ Engelse komkommer - in julienne gesneden

2 Wortelen - geschild en in julienne gesneden

1 bosje groene ui - in dunne plakjes gesneden

Voor de dipsaus:

1 eetl rode currypasta

2 eetlepels plantaardige olie

1 Blikje kokosmelk

¼ Kopje ongezouten, natuurlijke pindakaas (ik gebruikte stukjes voor extra textuur)

2 theelepel sojasaus

Preparation

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Laat de eendenborst een nacht marineren, ontvet vooraf het vetkapje van de eendenborst.

Doe de vermicelli-noedels in een kom met water en laat ze een nacht in de koelkast staan.

Rook de eendenborsten voor 1½ - 2 uur in een voorverwarmde roker van 225°F met eikenhouten bisquetten, of tot een interne temperatuur van 160°F is bereikt.

Eend laten afkoelen, in reepjes snijden.

Vul een grote bakvorm/schaal met water op kamertemperatuur.

Nu beginnen we met het samenstellen van de saladebroodjes! Ik geef er de voorkeur aan om mijn saladebroodjes dubbel in te pakken. Het bespaart je de verwoestende gevolgen van een gescheurd papier en het betekent dat je er nog meer lekkers in kunt stoppen. Begin door één stuk rijstpapier per keer in het water te dompelen (laat het 1 minuut onder water staan) en druk het vervolgens plat op een schone snijplank. Herhaal dit en leg een tweede vel papier er direct bovenop (de dubbele wikkel!). Het papier moet zacht en buigzaam zijn.

Leg een stukje bladsla, een handjevol uitgelekte en geweekte vermicelli-noedels, plakjes eend, wat paprika, komkommer, wortel en groene ui in het midden van de wrap.

Wikkel de saladerol op dezelfde manier als je een burrito zou wikkelen, waarbij je de rand die het dichtst bij je ligt over de ingrediënten trekt. Stop de zijkanten in en rol van je af om het uiteinde af te dichten. Als u problemen ondervindt bij het sluiten van het papier, dep dan een beetje water op de rand.

Herhaal, herhaal, herhaal!

Om de dipsaus te maken, doe je olie en rode currypasta in een kleine pan op middelhoog vuur

Bak de pasta 2-3 minuten, onder voortdurend roeren

Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe

Laat 3 minuten op het vuur sudderen, blijf roeren om te voorkomen dat de saus aan de pan blijft plakken

Serveer de saladebroodjes met de saus en geniet ervan!