Smoked BBQ Chicken Thighs

Gerookte BBQ Kippendijen Recept



Kippendijen maken de ideale kip gesneden voor de roker: bot-in, skin-on. Deze gerookte BBQ -kippendijen hebben een boterachtige pekel en een kruidige wrijf, gerookt tot in de perfectie met hickory hout.

Ingredients

12-14 Kippendijen

1 kopje van je favoriete barbecuesaus

½ pond boter

Voor pekel:

4 kopjes water

¼ kopje koosjer zout

3 eetlepels bruine suiker

1 eetl zwarte peper

Voor wrijven:

¼ kopje koosjer zout

⅓ Kopje bruine suiker

2 eetl paprikapoeder

2 eetlepels knoflookpoeder

2 eetlepels gedroogde peterselie

1 eetl zwarte peper

Bradley Smaakbisquetten – Hickory

Preparation

Los de ingrediënten voor de pekel samen op.

Dompel de kippendijen onder in de pekel en laat ze een nacht afgedekt in de koelkast staan, of minimaal 4 uur.

Haal uit de pekel, spoel af en dep droog.

Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.

Smeer de kip gelijkmatig in met rub.

Verwarm de roker voor op 225 ° F met Bradley Hickory-smaakbisquetten.

Smelt ½ pond boter en doe de resterende rub in een aluminium ovenschaal.

Doe de kip in het boterbad en rook gedurende 1½ uur.

Haal de kip uit het boterbad.

Bestrijk met barbecuesaus en rook direct op het rookrek (Bradley Magic Mats aanbevolen om plakken te voorkomen) gedurende nog eens 30-45 minuten of tot een interne temperatuur van 165°F is bereikt.

Serveer warm met extra barbecuesaus.

Recept van: Lena Clayton