Gerookte BBQ Kippendijen Recept
Kippendijen maken de ideale kip gesneden voor de roker: bot-in, skin-on. Deze gerookte BBQ -kippendijen hebben een boterachtige pekel en een kruidige wrijf, gerookt tot in de perfectie met hickory hout.
Ingredients
12-14 Kippendijen
1 kopje van je favoriete barbecuesaus
½ pond boter
Voor pekel:
4 kopjes water
¼ kopje koosjer zout
3 eetlepels bruine suiker
1 eetl zwarte peper
Voor wrijven:
¼ kopje koosjer zout
⅓ Kopje bruine suiker
2 eetl paprikapoeder
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels gedroogde peterselie
1 eetl zwarte peper
Bradley Smaakbisquetten – Hickory
Preparation
Los de ingrediënten voor de pekel samen op.
Dompel de kippendijen onder in de pekel en laat ze een nacht afgedekt in de koelkast staan, of minimaal 4 uur.
Haal uit de pekel, spoel af en dep droog.
Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.
Smeer de kip gelijkmatig in met rub.
Verwarm de roker voor op 225 ° F met Bradley Hickory-smaakbisquetten.
Smelt ½ pond boter en doe de resterende rub in een aluminium ovenschaal.
Doe de kip in het boterbad en rook gedurende 1½ uur.
Haal de kip uit het boterbad.
Bestrijk met barbecuesaus en rook direct op het rookrek (Bradley Magic Mats aanbevolen om plakken te voorkomen) gedurende nog eens 30-45 minuten of tot een interne temperatuur van 165°F is bereikt.
Serveer warm met extra barbecuesaus.
Recept van: Lena Clayton