Smoked Duck Recipe

Gerookt Eend ReceptDe volgende instructies zijn voor hele eenden, maar het is mogelijk om het pekelen en kruiden mengsel te gebruiken op wilde of gedomesticeerde eendenborsten. Gewoon wegen alle van de borsten op een moment, en breng de juiste hoeveelheid geneesmiddel aan het vlees.

Gerookte eendenborsten worden beschouwd als een delicatesse in tal van Europese landen. Het geneesmiddel mengsel dat we hier hebben gebruikt bevat vele smaakvolle kruiden. De eend, of de eendenborsten, zal zeer teder zijn, en het vlees zal perfect gekruid worden. Het van nature donker vlees van de eend zal een ongelooflijke kastanjebruine kleur in het eindproduct worden. Het vlees zal titilleren van de ogen evenals de smaakpapillen.

OPMERKING: Als het kopen van een gedomesticeerde eend in een supermarkt, moet u er een kopen die niet is gepompt met pekel. Als je een gepompte eend gebruikt, zal de gerookte eend veel te zout zijn.

Ingredients

De remedie en kruiden voor 5 LBS. (2,25 KG) Eend:

3 eetlepels (45 ml) Bradley Sugar Cure (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid)

2 theelepels (10 ml) gevogeltekruiden - verpakt in de lepel

2 theelepels (10 ml) uienkorrels (of poeder)

1 theelepel (5 ml) paprika, salie, ingewreven - verpakt in de lepel, marjolein, tijm, witte peper, knoflookkorrels (of poeder) en 2 laurierblaadjes, in dunne reepjes gesneden met een schaar (niet toevoegen aan de bovenstaande ingrediënten .)

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 2 is½ pond (1,15 kg), dan moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Dag 1:

Was de eenden.

Verwijder overtollig vet rond de nek en in de lichaamsholten.

Laat aan de voor- en achterkant voldoende vel vrij om te voorkomen dat het vlees bloot komt te liggen.

Prik de eenden goed in, vooral de borsten en poten; gebruik een vork met scherpe tanden.

Plaats de eenden in een uithardingscontainer (een grote voedselcontainer).

Meng het kuur grondig en wrijf het over de vogels, zowel binnen als buiten.

Strooi het laurierblad erover en wrijf de eenden opnieuw in.

Plaats het deksel op de uithardingscontainer.

6 dagen in de koelkast laten uitharden. De temperatuur van de koelkast moet worden ingesteld tussen 34°F en 40°F (2,2°C).C tot 4,4°C).

Gedurende deze periode meerdere keren revisie (wrijven van alle oppervlakken).

Dag 6:

Spoel de eenden goed af met koud water.

Dep ze af met keukenpapier.

Vul de lichaamsholten met verkreukelde krantenpapier, gewikkeld in papieren handdoeken.

Wikkel de hele vogels in keukenpapier en wikkel ze opnieuw in krantenpapier.

Leg een papieren handdoek en een krant onder de eenden om het water te absorberen.

Bewaar ze een nacht in de koelkast.

Dag 7, ochtend – Eendjes roken:

Vergrendel de vleugelpunten door ze achter de schoudergewrichten te draaien. Gebruik aan de achterkant slagerstouw om het bovenste deel van de vleugels aan elkaar vast te maken.

Bind de poten stevig aan elkaar vast met slagerstouw. Gebruik een stevige metalen S-haak om dit touwtje aan een ophangstaafje te hangen, of haal een ophangstaafje onder dit touwtje door; Hierdoor kunnen de vogels verticaal worden opgehangen - met de staart naar boven gericht. Als de hele vogels verticaal in de rookkamer worden gehangen, kan de rook gemakkelijk door de lichaamsholten stromen. Door verticaal te hangen, kan gesmolten vet ook vrij uit de lichaamsholten in een lekbak vallen. (Als u de eenden horizontaal op een rookrek moet plaatsen, wees dan uiterst voorzichtig wanneer u de eenden verplaatst; het morsen van het hete vet dat zich in de lichaamsholten heeft opgehoopt, kan brand of letsel veroorzaken.)

Droog de vogels in de roker gedurende ongeveer 1 uur op 60°C. Het drogen moet doorgaan totdat de huid niet langer klam aanvoelt. Er kan echter een beetje gesmolten vet op de huid zitten. Gebruik tijdens deze droogtijd geen rook.

Rook op de laagst mogelijke temperatuur gedurende ongeveer 3 uur

Rook nog eens 3 uur bij ongeveer 65°C. Het roken is voltooid wanneer de vogels een aantrekkelijke bruinachtige kleur hebben gekregen. Verlaag of verhoog deze rooktijden naar eigen smaak.

Dag 7, middag of avond – Eendjes koken:

Verwarm de keukenoven voor op 175 °C.

Leg de eenden op een verhoogd rooster in een pan die minstens 2,5 cm diep is. Plaatsing op een verhoogd rooster in een pan is belangrijk. Door de hoge oventemperatuur zal er zich een grote hoeveelheid vet op de bodem van de pan verzamelen; als de eenden niet op een verhoogd rooster staan, worden de ruggen van de eenden ondergedompeld in gesmolten vet.

Bedek elke vogel met een losse tent van aluminiumfolie en rooster ze tot de interne temperatuur tussen 71°C en 82°C ligt. Hiervoor heb je ongeveer 1 nodig½ tot 2 uur. Deskundigen op het gebied van de bereiding van eend koken de vogel meestal tot de interne temperatuur 71°C bedraagt. Sommige voedselveiligheidsexperts zeggen dat de interne temperatuur 82°C (180°F) moet zijn. Misschien wilt u een compromis sluiten bij 170 ° F (77 ° C).

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel. Er kan ook een theelepel suiker aan de lijst worden toegevoegd als u uw gerookte eend wat zoeter wilt.

Instructies opgesteld door Warren R. Anderson, auteur van Het beheersen van het ambacht van het roken van voedsel.