Sliced duck bacon, pancetta style

Gerookt Pancetta Recept



Als je wilt proberen je eigen karakterie te maken, laat dit recept zien hoe je eendenborst kunt genezen en roken voor eendenbacon of pancetta. Dit is een goed make-ahead eten, omdat zowel het uitharden als het roken enkele uren duren, en dan moet je de pancetta koken om het te serveren. Gebruik het in alle gerechten waarin u varkensvlees Pancetta zou gebruiken.

Ingredients

2 of 3 eendenborsten

Voor pekel:

2 kopjes water

1 kopje koffie

½ kopje bruine suiker

½ kopje koosjer zout

1 eetlepel kuur #1

Bradley Bisquetten – Esdoorn

Preparation

Combineer de ingrediënten voor de pekel in een pot.

Verhit op middelhoog vuur en roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.

Laat de pekel afkoelen tot kamertemperatuur.

Dompel de eendenborsten in de pekel en zet ze 8 uur in de koelkast.

Haal de eendenborsten uit de pekel, spoel ze goed af en dep ze droog.

Koud gerookte borsten gedurende 5-6 uur met esdoornbisquetten. Onthoud dat het op dit moment nog niet gaar is!

Wikkel koudgerookte eendenborsten (nu eendenpancetta/spek) in plasticfolie tot ze klaar zijn voor gebruik.

Snijd de eendpancetta in plakjes en bak/bak deze voor het serveren.