Smoked Enchilada Skillet Recipe

Gerookt Enchilada Koekenpanrecept



Maak je klaar om te genieten van de heerlijke smaken van deze gerookte kip enchiladas. Tedere geraspte kip gekruid met Kosmos droog wrijf en geglazuurd met kosmos ribglazuur, gewikkeld in warme tortilla's, en gesmoord in groene enchilada -saus en gesmolten kaas, deze enchiladas zijn een feest van heerlijkheid die je meer bij elke hap zal verlangen.

Ingredients

1½ kopjes geraspte kip (gekookt)

2 kopjes groene enchiladasaus

10 maïs- of bloemtortilla's

2½ kopjes geraspte Mexicaanse Four Cheese-mix

½ kopje in blokjes gesneden rode ui

4 eetlepels gehakte koriander

Kosmos Dry Rub (Vuile Vogel)

Kosmos Rib Glaze (Kersenappel Habanero)

    Gebruikt materiaal:

    P10 Bradley-roker

    Bradley Smoker opvouwbare tafel

    Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten

    Bradley Smoker-gereedschap

    Thermoworks tijdsticktrio

    Thermoworks Thermapen One

    Bradley Smoker-instelling:

    Kooktijd: 120 minuten

    Temperatuur: 251ºF (121.7°C)

    Hout: Bier

    Rooktijd: 60 minuten

    Totale kooktijd: 160 minuten

    Preparation

    Stel uw Bradley Smoker in op de vermelde instellingen.

    Leg de kipfilet op een snijplank en breng op smaak met de Kosmos dry rub. Gebruik vervolgens de Kosmos ribglazuur en bestrijk beide zijden van de kip. Dit zorgt ervoor dat de kip van binnen vochtig blijft tijdens het koken. Als je nog een snufje rub over het glazuur wilt aanbrengen, dan kan dat.

    Plaats de kip in de Bradley Smoker gedurende ongeveer 120 minuten of tot de interne temperatuur van de kip 165°C bereikt.ºF (73.9°C). Ik gebruik mijn Thermoworks Instant Read-thermometer om er zeker van te zijn dat de binnenkant van de kip volledig gaar is. Haal de kip uit de roker en zet opzij terwijl je klaarmaakt.

    Snijd de rode ui met een mes of een groentehakmachine in kleine stukjes. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine stukjes.

    Tijd om de tortilla's op te warmen. Plaats de tortilla's met een natte doek gedurende 30 seconden in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat de tortilla's niet uit elkaar scheuren als je ze oprolt.

    Bouw de enchiladas - gebruik de verwarmde tortilla en plaats het volgende in de tortillakip, ui, kaas en rotel. Rol het tot een semi-strakke rol en vul de ijzeren koekepan vol met enchiladas.

    Bestrijk de enchiladas met kaas en enchiladassaus. Als je nog ui, rotel of kaas over hebt, kun je deze bovenop de enchiladas toevoegen.

    Verhoog de temperatuur van de Bradley Smoker tot 320°CºF (160°C). Plaats de koekenpan in de roker en kook gedurende 20 minuten of tot de kaas volledig is gesmolten.

    Haal het uit de roker en laat ongeveer 5 minuten afkoelen. Maak af met zure room, salsa en geniet ervan!

    Recept van: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa