Smoked Beer Brined Chicken Recipe
As you prepare your beer brine, just remember that this kind of brine penetrates chicken pieces quickly. So you won’t need much of it. You don’t need expensive beer. Any kind will protect chicken from drying while smoking.
Ingredients
10 tot 15 kippendijen en vleugels met vel en botten
Voor de pekel:
2 kopjes amberkleurig bier (ongeveer 1,5 blikjes)
2 kopjes water
3 eetlepels koosjer zout
3 eetlepels suiker
1 eetl hete saus
Voor de rub:
¼ kopje bruine suiker
2 eetlepels koosjer zout
2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
½ theelepel zwarte peper
1 theelepel gegranuleerde of gedroogde knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
Bradley Smaakbisquetten – Elzensmaak
Preparation
Meng de ingrediënten voor de pekel door elkaar. Voeg als laatste het bier toe, want het gaat een beetje schuimen.
Bedek de kip met de pekel en zet hem een nacht afgedekt in de koelkast.
Haal de kip uit de pekel en spoel af met koud water.
Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.
Meng de stukken kip gelijkmatig door de rub.
Plaats vleugels en dijen rechtstreeks op het rookrek.
Rook de kip op 100°C met elzenbisquetten.
Recept van: Lena Clayton