Gerookte harissa en bruine suiker Kippenvleugels Recept
Gerookte harissa en bruine suikerkippenvleugels
Pittige, plakkerige vleugels zijn de beste! Voor meer vleugelrecepten, probeer gekruide Berbere Wings, Marokkaanse gekruide vleugels. Of curry kippenvleugels met mint yoghurt dip en gerookte buffelvleugels.
Heb gewoon veel servetten in de buurt.
Ingredients
2 pond kippenvleugels
2 eetlepels harissapasta
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
Bradley houtbisquetten
Preparation
Snijd indien gewenst elke kippenvleugel in drie porties: drumette, middengedeelte en punt. Gooi het puntje van de vleugels weg en doe de andere porties in een grote kom.
Meng in een kom de harissapasta met de bruine suiker, knoflookpoeder en zout. Gooi de vleugels door het mengsel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Zet de roker op 250°F met houtbisquetten naar keuze.
Leg de vleugels op rookroosters (of op een Magic Mat-antiaanbakmat op de roosters) en rook ongeveer 2 – 2,5 uur, of tot ze gaar zijn.
Verwijder de vleugels uit de roker en serveer.