Gerookte harissa Kipfilet Recept
Bone-in en skin-on kip is veruit het beste om te roken. Maar soms heb je een kieskeurige eter aan je tafel, of er is niets anders in de koelkast. Hier is een geweldige oplossing: gerookte Harissa -kipfilet die niet uitdrogen!
Ingredients
6 Kipfilets, zonder bot en zonder vel
3-4 eetlepels Harissa-pasta (een pittige Marokkaanse saus, als je geen fan bent van kruiden, kun je deze ook ruilen voor een barbecuesaus)
Voor de pekel:
4 kopjes water
¼ kopje koosjer zout
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels chilivlokken
Bradley Smaakbisquetten – Eikenhout
Preparation
Los de ingrediënten voor de pekel samen op.
Bedek de kipfilets met pekel en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om te pekelen. Overnachten is het beste!
Verwarm de roker met eikensmaakbisquetten tot 250 ° F.
Haal de kip uit de pekel, spoel af en dep droog.
Smeer de kip in Harissa-pasta.
Rook gedurende 1-2 uur of totdat een interne temperatuur van 165°F is bereikt. Nadat een uur is verstreken, zie je hoe de interne temperatuur zich sluit en haal je het uit de roker net voordat je de temperatuur van 165°F bereikt, en het zal precies goed zijn!
Recept van: Lena Clayton