Gerookte honing gekruid Kippenvleugels Recept
Maak je klaar om te genieten van de ultieme vingerlanke kippenvleugels die barsten van smaak. Deze perfect gerookte vleugels zijn bedekt met een verleidelijk wrijf met Chinese 5 Spice en Paprika, en vervolgens afgewerkt met een heerlijk hete sausglazuur gemaakt met een combinatie van hete saus, Franse dressing, honing en kruiden. Serveer ze naast een romige blauwe kaasdip en verse groenten voor een verleidelijk voorgerecht of hoofdgerecht.
Ingredients
2 Dozijn kippenvleugels
Kokende olie
125 ml (½ c) hete saus
125 ml (½ c) Franse dressing
45 ml (3 eetlepels) honing
15 ml (1 eetlepel) gemalen rode peper
3 ml (½ theelepel) cayennepeper
3 ml (½ theelepel) grof gemalen peper
Wrijven:
30 ml (2 eetlepels) zout
30 ml (2 eetlepels) Chinese 5-kruiden - gelijke delen venkel, kaneel, gember, steranijs en anijspeper
30 ml (2 eetlepels) suiker
15 ml (1 el) paprikapoeder
15 ml (1 eetlepel) knoflookzout
10 ml (2 theelepels) cayennepeper
10 ml (2 theelepels) gemalen zwarte peper
5 ml (1 theelepel) knoflookpoeder
Preparation
Minstens 2 uur voor het serveren de ingrediënten mengen en in de vleugels masseren. Doe het in plasticfolie/zak en zet in de koelkast. Haal de vleugels uit de koelkast en laat 30 minuten staan.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 100°C (220°F). Plaats de vleugels op geoliede rookrekken en gebruik Hickory-smaakbisquetten om ongeveer 2 uur te roken/koken.
Terwijl de vleugels roken, combineer hete saus, Franse dressing, honing, pepervlokken, cayennepeper en zwarte peper samen in een pan. Breng op het vuur aan de kook, af en toe roerend. Haal van het vuur.
Serveren:
Verwijder de vleugels uit de roker als ze gaar zijn en meng met hete saus. Serveer met blauwe kaasdip en verse groenten.