Gerookt Italiaanse kippenhelften Recept
Geniet van de heerlijke smaak van onze gerookte Italiaanse kippenhelften, doordrenkt met aromatische Italiaanse kruiden en specerijen, voor een heerlijke culinaire ervaring.
Ingredients
1½ Kg (3 lb) frituurkip, in tweeën gesneden
750 ml (3 c) Italiaanse dressing
Wrijven:
125 ml (½ c) paprikapoeder
45 ml (3 eetlepels) grof zout
30 ml (2 eetlepels) grof gemalen zwarte peper
30 ml (2 eetlepels) gedroogde basilicum
15 ml (1 eetlepel) gedroogde tijm
15 ml (1 eetlepel) gedroogde oregano
30 ml (2 eetlepels) knoflookpoeder
15 ml (1 eetlepel) droge mosterd
15 ml (1 eetlepel) uienpoeder
10 ml (2 theelepels) cayennepeper
Preparation
Spoel de kiphelften af en dep ze droog. Breng het mengsel aan beide kanten op smaak met rub en laat het minimaal een uur staan.
Doe de kiphelften in een plastic zak met 500 ml (2 c) Italiaanse dressing en zet een nacht in de koelkast.
Haal uit de koelkast en laat 20 minuten op kamertemperatuur staan.
Gooi de resterende marinade weg.
Rookmethode:
Verwarm uw Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).
Gebruik speciale blend-smaakbisquetten om de kip ongeveer 3 uur te roken/koken.
Bestrijk de kip het laatste uur met de resterende 250 ml (1 c) Italiaanse dressing.
Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat de kip gaar is.
Serveren:
Serveer met een pastaschotel met tomatensaus en gegooide groenten.