Smoked Italiano chicken halves recipe

Gerookt Italiaanse kippenhelften Recept



Geniet van de heerlijke smaak van onze gerookte Italiaanse kippenhelften, doordrenkt met aromatische Italiaanse kruiden en specerijen, voor een heerlijke culinaire ervaring.

Ingredients

1½ Kg (3 lb) frituurkip, in tweeën gesneden

750 ml (3 c) Italiaanse dressing

Wrijven:

125 ml (½ c) paprikapoeder

45 ml (3 eetlepels) grof zout

30 ml (2 eetlepels) grof gemalen zwarte peper

30 ml (2 eetlepels) gedroogde basilicum

15 ml (1 eetlepel) gedroogde tijm

15 ml (1 eetlepel) gedroogde oregano

30 ml (2 eetlepels) knoflookpoeder

15 ml (1 eetlepel) droge mosterd

15 ml (1 eetlepel) uienpoeder

10 ml (2 theelepels) cayennepeper

Preparation

Spoel de kiphelften af en dep ze droog. Breng het mengsel aan beide kanten op smaak met rub en laat het minimaal een uur staan.

Doe de kiphelften in een plastic zak met 500 ml (2 c) Italiaanse dressing en zet een nacht in de koelkast.

Haal uit de koelkast en laat 20 minuten op kamertemperatuur staan.

Gooi de resterende marinade weg.

Rookmethode:

Verwarm uw Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).

Gebruik speciale blend-smaakbisquetten om de kip ongeveer 3 uur te roken/koken.

Bestrijk de kip het laatste uur met de resterende 250 ml (1 c) Italiaanse dressing.

Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat de kip gaar is.

Serveren:

Serveer met een pastaschotel met tomatensaus en gegooide groenten.