Smoked Turkey

Gerookt Kalkoen Recept



Het roken van een heel kalkoen is een lang proces en duurt minstens 8 uur, als je het mals en sappig wilt. Dus je kunt beter beginnen met de nacht voor het koken. Dit gerookte kalkoenrecept is echter zo eenvoudig en zeker indruk op uw gezin en gasten.

Ingredients

Voor de pekel:

1 kopje koosjer zout

1 ¼ kopjes bruine suiker

3 eetlepels hele zwarte peperkorrels

4-6 Laurierblaadjes

2 Kaneelstokjes

Schil en sap van 1 sinaasappel

2 Liter koud water

Voor de vogel:

1 verse kalkoen, ontdooid indien bevroren (12-15 pond)

1 Middelgrote ui, in vieren gesneden

1 Appel, in vieren

2 Wortelen, in stukjes van ongeveer 10 cm gesneden

3 stengels bleekselderij, gehalveerd

1 bol knoflook, bovenkant eraf gesneden en losse schil verwijderd

6 eetlepels ongezouten boter (3/4 stokje), zacht

Bradley Premium Bisquetten – Salie

Preparation

Meng de avond voor het koken de ingrediënten voor de pekel in een grote pan op middelhoog vuur, totdat het zout en de suiker zijn opgelost.

Zet de pekel opzij en laat afkoelen.

Verwijder de ingewanden en de nek van de kalkoen. Reserveer en bewaar in de koelkast voor jus.

Spoel de kalkoen van binnen en van buiten met koud water.

Dompel de kalkoen onder in de gekoelde pekel.

Dek af en zet een nacht in de koelkast.

Haal de volgende dag de kalkoen uit de pekel, spoel af met koud water en dep droog met keukenpapier.

Zet minstens 2 uur onafgedekt in de koelkast, zodat het kan drogen.

Verwarm de roker voor op 225 ° F met Bradley Premium Saliebisquetten.

Leg de kalkoen in een aluminium braadpan.

Wrijf de buikholte van de kalkoen in met 2 eetlepels boter en vul met gehakte appel en groenten.

Wrijf 2 eetlepels boter aan de buitenkant van de vogel.

Plaats het in een roker en rook gedurende ongeveer 8 uur, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de dij 180°F bereikt.

Halverwege het kookproces bestrijkt u de kalkoen met de resterende boter.

Recept van: Lena Clayton