Boudreaux's Gerookte kalkoen Recept
Het roken van een kalkoen duurt absoluut iets langer dan roosteren. Lees verder en plan van tevoren, zodat u voldoende tijd kunt hebben voor de perfecte Turkije!
Ik ga mijn Bradley gebruiken voor een van onze kalkoenen deze komende Thanksgiving. Het zal de eerste keer zijn ooit een kalkoen te pekelen en te roken. Ik heb verschillende pekelrecepten gevonden en het proces lijkt eenvoudig genoeg. Ik denk dat ik ook onder de huid zal wrijven.
Waar ik me echter echt over afvraag, is hoeveel rook de vogel moet geven. Ik weet dat het enkele uren zal duren voordat de vogel volledig zal koken. Ik woon in het noorden van Nevada en de buitentemperatuur zal koel zijn. Moet ik de hele tijd rooken om het te koken, of het lang genoeg oppakken voor 2 of 3 uur rook.
Gelukkig kwam ik met dit recept van Cajunboudaux op en dit zijn enkele extra suggesties die ik van hem heb gekregen.
Pekel het gedurende 24 uur en breng dan ongeveer 5 uur rook aan. Ik rook op 190 F. Ik gebruik Hickory met elke 4e puck als appel. Met de obs die zo schoon brandden, is het niet te veel rook. Als je een beetje gek wilt worden en de sokken van mensen uitslaat, 2 uur koude rook, dan frituur je 3 minuten per pond. Ik zou ook willen voorstellen dat je de vogel bedekt met de gele mosterd van het Frans en Cajun -kruiden op de buitenkant aanbrengt. Hieronder vindt u mijn zelfgemaakte pekel en standaardaanwijzingen.
Ingredients
Bourdeaux's kalkoenpekel:
Pekel (24 uur)
1 Gal water - je hebt meer water nodig, gebruik dit gewoon als tafel
1 kopje zout
¾ Cop of sojasaus
½ Cop of witte suiker
½ Cop of bruine suiker
½ Cop of Honing
½ Cop of appelcider azijn
4 eetlepels zwarte peper
3 – 4 eetlepels gehakte knoflook
1 theelepel piment
2 theelepels Tony Chachere's kruiden
1 Gesneden sinaasappel
1 Gesneden appel
Preparation
Een kalkoen pekelen:
Benodigdheden: Om een kalkoen op de juiste manier te pekelen, moet je beginnen de avond voordat je gaat koken. Je hebt minimaal 10 tot 12 uur nodig (reken op 1 uur per pond kalkoen), een bak die groot genoeg is voor de kalkoen en voldoende pekel om hem te bedekken.
Je hebt ook zout, water, suiker, kruiden en voldoende ruimte nodig om het in de koelkast te bewaren. Een grote roestvrijstalen voorraadpot of zelfs een schone plastic emmer van 5 gallon zouden uitstekende containers zijn.
Welke bak je ook kiest, de kalkoen moet voldoende ruimte hebben om te worden gedraaid, dus hij moet groot zijn. Zowel Reynolds (Ovenbraadzak voor Kalkoenen) als Ziploc (XL-opbergzak) zijn zeer grote voedselveilige hersluitbare zakken die uitstekend geschikt zijn om te pekelen.
De kalkoen:
De kalkoen moet worden schoongemaakt, volledig ontdooid en mag geen zelfbedruipende of koosjere kalkoen zijn. Bij zelfbedruipende en koosjere kalkoenen is een zoute bouillon toegevoegd die uw gepekelde kalkoen te zout maakt. Een verse kalkoen werkt het beste, maar een volledig ontdooide, eerder ingevroren kalkoen werkt net zo goed.
Pekel kan pittig heet zijn met peper en cayennepeper, hartig met kruiden en knoflook, of zoet met melasse, honing en bruine suiker.
Het zoeten van de pekel:
Suiker is optioneel voor elke pekel, maar werkt om de smaak van het zout tegen te gaan. Hoewel je een pekel zonder suiker kunt kiezen, raad ik je toch aan suiker toe te voegen (elke vorm van ‘zoet’ is voldoende) om de smaak van de kalkoen te behouden. Voeg maximaal 1 kopje suiker per gallon pekel toe. Net als bij het zout moet je ervoor zorgen dat de suiker volledig is opgelost.
Opgericht:
Plaats de kalkoen in een bak en giet er voldoende pekel in om hem volledig te bedekken, met een centimeter of twee over. Je wilt niet dat enig deel van de kalkoen boven het oppervlak van de pekel komt. Nu zet je het geheel in de koelkast. De kalkoen moet ongeveer 1 uur per pond kalkoen in de pekel zitten. Te lang pekelen is veel erger dan niet genoeg pekelen, dus let op de tijd.
Houd het koel:
Geen ruimte in de koelkast? Probeer een koeler. Een koeler die groot genoeg is om uw kalkoen in te bewaren, is een goede container voor uw kalkoen en pekel. De koeler helpt hem koel te houden en zorgt ervoor dat u uw kalkoen kunt pekelen zonder kostbare koelkastruimte in beslag te nemen. Als het koel weer is, maar niet vriest, kun je het geheel buiten zetten totdat je de kalkoen nodig hebt. Als het warm weer is, vul dan een zak met ritssluiting met ijs. Plaats dit in de koeler met de kalkoen en de pekel, en het zal de temperatuur tijdens het pekelen op peil houden.
Spoelen:
Wanneer u klaar bent om te beginnen met het koken van uw kalkoen, haalt u hem uit de pekel en spoelt u hem grondig af in de gootsteen met koud water, totdat alle sporen van zout van binnen en van buiten van het oppervlak zijn. Gooi de pekel veilig weg en kook uw kalkoen zoals normaal. Zodra u uw kalkoen begint te snijden, zult u merken dat het pekelen ervoor heeft gezorgd dat hij vocht vasthoudt. Met de eerste hap bent u voor altijd overtuigd van het pekelen van kalkoenen, en nadat u dit heeft geprobeerd, wilt u al uw gevogelte pekelen.
Geniet ervan en veel geluk. Je zult plezier hebben!