Gerookt Kalkoenborst zonder been Recept
Geniet van een overheerlijk, gerookt kalkoenborstrecept dat je smaakpapillen meer laten willen. Het droge wrijfmengsel van koosjer zout, bruine suiker, zwarte peper, paprika en cayennepeper, gecombineerd met het langzame rookproces, creëert een sappige en smaakvolle kalkoen die perfect is voor elke gelegenheid.
Ingredients
3 eetlepels koosjer zout
2 eetlepels bruine suiker (licht of donker)
1 eetl gemalen zwarte peper
2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen cayennepeper
4-6 pond witte kalkoenborst zonder botten (ik gebruik het merk Honeysuckle)
Preparation
Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
Bestrijk de kalkoen met een beetje plantaardige olie en breng de rub aan op alle delen van de borst.
Wikkel het stevig in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast staan.
Plaats de borst in een voorverwarmde roker van 250 ° F en breng 6 kersenbisquetten aan (of bisquetten naar keuze).
Rook/kook tot de interne temperatuur 165°F bereikt.
Haal de borst uit de roker, wikkel hem in folie en laat 15 - 20 minuten rusten.
Gedurende deze tijd zal de interne temperatuur nog eens 5 - 10°F stijgen. Het vlees komt er vochtig, mals en heerlijk uit.