Smoked chicken and corn chowder

Gerookt Kip en maïs Chowder recept



Deze gerookte kip- en maïskooi, met zachte kipbrokken, aardappelen en bevroren maïs maken in een ongelooflijk geruststellende soep. Het is zo gemakkelijk om voor te bereiden, dat je er niet mis mee kunt gaan.

Ingredients

10 kopjes water

1 Gerookt kippenkarkas

1 Laurierblad

3 teentjes knoflook

1 Kleine ui - geschild en in blokjes gesneden

1 Rode paprika, zonder klokhuis en in blokjes

4 middelgrote aardappelen - geschild en in blokjes

2 kopjes verse of bevroren maïs

2 kopjes gerookt kippenvlees - in blokjes

1 theelepel zout

½ theelepel zwarte peper

¼ theelepel droge tijm

½ theelepel paprikapoeder

½ theelepel kurkuma

1½ kopjes 10% room

Preparation

Voeg in een grote Nederlandse oven of pot het water, het gerookte kippenkarkas, het laurierblad en de knoflookteentjes toe. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager om te laten sudderen. Laat het ongeveer 1 ½ - 2 uur sudderen om een mooie bouillon te ontwikkelen. Zeef de bouillon en gooi het karkas, het laurierblad en de knoflook weg.

Giet 6-7 kopjes bouillon terug in de pan, samen met de ui, rode paprika, aardappelen en maïs.

Breng de soep opnieuw aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de soep ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de in blokjes gesneden aardappelen zacht zijn.

Roer de in blokjes gesneden gerookte kip, kruiden en room erdoor. Laat de soep nog ongeveer 15 minuten doorkoken.

Heet opdienen.