Gerookt Kip en Portabello paddenstoelen Recept
Ervaar een hartig genot met ons recept voor gerookte kip en portobello champignons.
Ingredients
4 Kipfilethelften zonder bot/zonder vel
2 Portabello-paddenstoelen
30 ml (2 eetlepels) olijfolie
10 ml (2 theelepels) elk knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde basilicum
1 ml (¼ theelepel) gemalen zwarte peper
Preparation
Bestrijk de kipfilets en champignons met olijfolie.
Meng knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde basilicum en zwarte peper en strooi dit over de kipfilets.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).
Plaats de kipfilets op rookrekken en rook/kook ongeveer 40 minuten met bisquetten met pecannotensmaak.
Plaats de champignons samen met de kip in de roker en rook/kook nog eens 40 tot 60 minuten, waarbij u ervoor zorgt dat de kipfilets gaar zijn.
Serveren:
Fruit een gehakte middelgrote courgette in 15 ml (1 eetlepel) olijfolie gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg 2 of 3 teentjes gehakte knoflook, 6 gehalveerde kerstomaatjes, 125 ml (½ c) gesnipperde ui, 60 ml (¼ c) gehakte verse basilicum toe en bak nog eens 3 minuten.
Serveer met de kip, in plakjes gesneden champignons en bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas.