Smoked Chicken Recipe and Side Fruit Salad

Gerookt Kip Recept- en zijfruitsalade recept



Probeer onze heerlijke gerookte kip gecombineerd met een verfrissende fruitsaladewending voor een bevredigende en smaakvolle maaltijd.

Ingredients

4 Kipfilets zonder bot/zonder vel

Groenen voor presentatie

Wrijven:

15 ml (1 el) kerriepoeder

3 ml (½ theelepel) komijn, koriander en zout

Salade:

250 ml (1 kopje) gehakte rode ui

90 ml (⅓ c) kokosnootvlokken

90 ml (⅓ c) gele rozijnen

250 ml (1 c) pitloze rode of groene druiven

125 ml mayonaise

125 ml yoghurt

30 ml (2 eetlepels) vloeibare honing

8 ml (½ eetlepel) vers citroensap

22 ml (1½ eetlepel) kerriepoeder

60 ml (¼ c) gesneden amandelen

Preparation

Meng de rub-ingrediënten en wrijf hiermee de kipfilets in.

Dek af en zet minimaal twee uur in de koelkast.

Haal de kipfilets uit de koelkast en laat ongeveer 30 minuten staan.

Rookmethode:

Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).

Rook/kook de kipfilets met bisquetten met pecannotensmaak tot ze gaar zijn in ongeveer 1 tot 1-1/2 uur, en controleer dit met een vleesthermometer.

Serveren:

Snijd de kip in hapklare stukjes en doe ze in een grote kom met ui, kokosnoot en rozijnen.

Meng in een kleine kom mayonaise, yoghurt, honing, citroensap en kerriepoeder.

Voeg het dressingmengsel toe aan de kip en zet minimaal een uur in de koelkast.

Voeg vlak voor het serveren de druiven en amandelen toe aan de salade. Serveer op een bedje van groen.