Gerookt Kip Recept- en zijfruitsalade recept
Probeer onze heerlijke gerookte kip gecombineerd met een verfrissende fruitsaladewending voor een bevredigende en smaakvolle maaltijd.
Ingredients
4 Kipfilets zonder bot/zonder vel
Groenen voor presentatie
Wrijven:
15 ml (1 el) kerriepoeder
3 ml (½ theelepel) komijn, koriander en zout
Salade:
250 ml (1 kopje) gehakte rode ui
90 ml (⅓ c) kokosnootvlokken
90 ml (⅓ c) gele rozijnen
250 ml (1 c) pitloze rode of groene druiven
125 ml mayonaise
125 ml yoghurt
30 ml (2 eetlepels) vloeibare honing
8 ml (½ eetlepel) vers citroensap
22 ml (1½ eetlepel) kerriepoeder
60 ml (¼ c) gesneden amandelen
Preparation
Meng de rub-ingrediënten en wrijf hiermee de kipfilets in.
Dek af en zet minimaal twee uur in de koelkast.
Haal de kipfilets uit de koelkast en laat ongeveer 30 minuten staan.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op een temperatuur tussen 105°C en 120°C (220°F en 250°F).
Rook/kook de kipfilets met bisquetten met pecannotensmaak tot ze gaar zijn in ongeveer 1 tot 1-1/2 uur, en controleer dit met een vleesthermometer.
Serveren:
Snijd de kip in hapklare stukjes en doe ze in een grote kom met ui, kokosnoot en rozijnen.
Meng in een kleine kom mayonaise, yoghurt, honing, citroensap en kerriepoeder.
Voeg het dressingmengsel toe aan de kip en zet minimaal een uur in de koelkast.
Voeg vlak voor het serveren de druiven en amandelen toe aan de salade. Serveer op een bedje van groen.