Asian Style Smoked Chicken Recipe

Aziatische stijl Gerookte kip ReceptAls u op zoek bent naar een gerookt kiprecept in Aziatische stijl, probeer deze pekel te gebruiken voordat u rookt. Ik gebruikte een gemodificeerde pekel/marinade voor wat kippendijen. Ze kwamen er behoorlijk goed uit. Je kunt misschien citroensap vervangen door sherry azijn. Als je de kip weken, knijp ik meestal het sap van ½ citroen in een kom met water genoeg om de kip te bedekken. Maar meer citroensap zou geen pijn doen. Het toevoegen van 1 of 2 theelepels 5 -sterrenkruiden aan dit recept is ook een goed idee. Hier is een andere optie: soms kunt u een eenvoudige pekel met gevogelte gebruiken. Na het meten van de vereiste hoeveelheid water, voeg je zout toe (gedeeld) totdat een ei zal drijven. Voeg dan wat Demerara -suiker toe aan je smaak. Sommigen houden van een 50/50 mix, maar het is een persoonlijk smaak ding. Ik gebruik meestal warm water, omdat het zout en de suiker sneller oplossen. Maar zorg ervoor dat de pekel voor gebruik correct is afgekoeld.

Ingredients

6 pond kippendijen

16 Oz appelsap

12 Oz bier, plat (goede kwaliteit)

¼ Kopje Morton's Kosjer zout (2 ons)

¼ Beker bruine suiker

¼ Kop CChinese sojasaus; of een ander soort sojasaus

¼ Beker sherrie azijn

2 theelepels Worcestershiresaus

4-6 teentjes knoflook - gehakt

Preparation

Combineer alle ingrediënten, behalve kip, in een niet-reactieve container.

Zet het 1 tot 2 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Verwijder intussen eventueel overtollig vet uit de kippendijen en spoel ze goed af. (Optioneel, ik laat de kip graag ongeveer 10 minuten in een mengsel van citroensap en water weken. Het lijkt erop dat de kip frisser smaakt.)

Dep ze droog en plaats de dijen in een niet-reactieve kom of plastic zak. Giet de marinade over de dijen, zet in de koelkast en marineer gedurende 4-6 uur.

Haal de dijen uit de marinade en spoel ze lichtjes af.

Plaats onafgedekt in de koelkast en laat 2-4 uur aan de lucht drogen voordat u gaat koken/roken.