Tandoori -stijl gerookt Kip Recept
Klaar om uw dinerroutine op te lossen? Ons gerookte kiprecept in Tandoori-stijl zit vol met gedurfde, aromatische smaken die je smaakpapillen rechtstreeks naar India vervoeren. Meer, sappige kip is doordrenkt met rokerige goedheid en een levendige mix van kruiden, waardoor het het perfecte middelpunt is voor elke maaltijd.
Ingredients
6 halve kippen – friteuses ca. 1 kg (2 lb) of hele benen met dijen
15 ml tot 30 ml (1 el tot 2 el) grof zout
3 Teentjes knoflook fijngehakt
½ Citroen
250 ml (1 kopje) yoghurt
5 ml (1 theelepel) elk Indiase kruiden zoals komijnzaad, korianderzaad, venkelzaad, hele zwarte peper, cayennepeper en paprika, samen gemalen.
Preparation
Prik met een spies het vel van de stukken kip in en maak een flink aantal kleine gaatjes.
Gebruik de halve citroen en wrijf het zout en de knoflook in de stukken kip.
Meng de yoghurt en kruiden in een grote glazen of keramische kom.
Bestrijk elk stuk kip goed met het yoghurtmengsel.
Doe het in een kom, dek af en zet een nacht in de koelkast.
Rookmethode:
Haal de kip uit de marinade en gooi de overgebleven sappen weg.
Verwarm de Bradley Smoker voor tot ongeveer 100°C (220°F) met een gesloten klep.
Plaats de kip met de velkant naar beneden op geoliede rookrekken.
Doe de kip in de Bradley Smoker en rook/kook de kip met behulp van bisquetten met kersensmaak gedurende ongeveer 3 tot 4 uur of totdat een thermometer 60°C tot 70°C (140°F tot 160°F) aangeeft. Open de klep gedeeltelijk na 2 uur.