Herb Smoked Chicken

Kruid gerookt Kip Recept



Basilicum, oregano, peterselie, tijm en Rosemary geven een speciale smaak aan dit kruid gerookte kip. Boter helpt de kip vochtig te houden tijdens het roken. Betere resultaten als u de mixbisquettes van onze Premium Hunter gebruikt.

Ingredients

4 Kippendijen, met been en vel

Voor pekel:

3½ L (ongeveer 1 gallon) water

½ kopje koosjer zout

½ kopje bruine suiker

Voor kruidenboter:

¾ Kopje boter, op kamertemperatuur

Sap en schil van één citroen

¼ kopje verse gehakte kruiden (we gebruikten basilicum, oregano, peterselie, tijm en rozemarijn; veel plezier ermee en meng het!)

½ theelepel zout

½ theelepel zwarte peper

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bradley Smaakbisquetten – Premium Hunter's Blend Bisquetten

Preparation

Los de ingrediënten voor pekel op.

Pekel kip een nacht.

Haal de kip uit de pekel, spoel af en dep droog.

Verwarm de roker voor op 275-300 ° F met Premium Hunter's Blend Bisquettes.

Leg de kip op een rooster in een braadpan of aluminium ovenschaal en plaats deze in de roker.

Meng de ingrediënten voor de kruidenboter door elkaar.

Bestrijk de kip regelmatig met boter.

Rook gedurende 2-3 uur of totdat een interne temperatuur van 165°F is bereikt.

Haal het uit de roker en bestrijk met de resterende boter.

Recept van: Lena Clayton