Gerookt Verre Oosten kip Recept
Hoisin -saus is een veel voorkomend ingrediënt in de Chinese keuken, gebruikt als een glazuur voor het vlees.
Ingredients
1 kg kipfilets, met bot erin
45 ml (3 eetlepels) hoisinsaus (verkrijgbaar in Chinese secties)
30 ml (2 eetlepels) witte wijnazijn, sherry, water en olie
Preparation
Voorbereiding:
Ontvel de kipfilets en verwijder zoveel mogelijk vet. Opzij zetten.
Kook de hoisinsaus, azijn, sherry, water en olie in een kleine pan. Zet het vuur lager en laat het één tot twee minuten sudderen. Koel.
Bestrijk alle oppervlakken van de stukken kip en wrijf ze goed in.
Laat de kip twee uur op kamertemperatuur staan.
Rookmethode:
Verwarm de roker voor op ongeveer 85-100°C (185-220°F).
Leg de kip op geoliede roosters.
Rook ongeveer 1½ – 2½ uur of tot een thermometer 55-60°C (130-140°F) aangeeft. De kooktijd is afhankelijk van de weer- en windomstandigheden.