Smoked Chicken Bone Broth Recipe

Gerookt Kippenbouten bouillon Recept



Je hebt een geweldige kip gerookt in je Bradley -roker en het is door iedereen aan tafel genoten ... maar wat doe je met de botten nadat ze schoon zijn geplukt? Waarom maak je niet de beste gerookte kippenbouillon die geld kan kopen?! Daar gaan we!

Ingredients

1 Kippenkarkas van een gerookte kip of een andere geroosterde kip

1 ui – gehalveerd

4 teentjes knoflook

2 Wortelen – grof hakken

2 stengels bleekselderij of stengelhart – grof gesneden

Klein handje verse koriander

5 cm stuk gember – geschild

Voor het sudderen:

5 Peperkorrels

½ theelepel kurkuma

2 Laurierblad

Klein bosje verse tijm

16 kopjes koud water

Zout en peper (indien gewenst)

Preparation

Start uw Bradley Smoker op 148,9ºC (300ºC), gebruik Apple of Mesquite, en stel de tijd in op 1 uur en 20 minuten. Snijd de groenten in stukken en plaats deze op een rooster. Maak nu met wat folie een plat oppervlak met een rand om eventuele sappen op te vangen op een ander rek en plaats alle botten en stukjes van uw Bradley gerookte kippenkarkas. Verdeel ze zodat ze allemaal wat meer rook kunnen krijgen. Plaats het in de voorverwarmde roker en laat los tot de tijd om is.

Zodra de ingrediënten klaar zijn om uit de roker te komen, trek je ze eruit en doe je alles in een grote pan. Vul met het koude water en je sudderende ingrediënten. Breng het geheel op de kookplaat aan de kook, maar nog steeds borrelend, en plaats het op een deksel. Hier is de sleutel. Tijd. Laat dit 6 uur tot 24 uur sudderen! Hoe langer het duurt, er ontstaat een diepere smaak en er kunnen meer voedingsstoffen uit het merg van de botten worden gehaald.

Zodra je de gewenste tijd hebt laten sudderen, zet je het vuur uit en laat je de kippenbottenbouillon iets afkoelen. Wanneer het is afgekoeld, breng je de bouillon met behulp van een pastazeef over naar een andere schone pot. Gooi alle ingrediënten weg die zijn gezeefd. Ze hebben hun werk gedaan. Nu het schoonmaakgedeelte voor de bouillon. Houd de bouillon in een fijne zeef, bekleed met kaasdoek, zodat alle fijne deeltjes kruiden en peperkorrels worden opgevangen. Je blijft achter met een prachtige gouden bottenbouillon.

Tips voor opslag:

Bewaartermijn in de koelkast maximaal 5 dagen. Ik weet zeker dat je het in soepen zult gebruiken en zelfs 's ochtends zult drinken.

Als je het wilt invriezen: giet 2 kopjes bouillon in een diepvrieszak met dubbele sluiting. Label het en hoeveel erin zit. Het zal helpen om later te weten wat het is! Leg in je vriezer een bakplaat plat en de zakjes bouillon. Ze zullen plat bevriezen en zorgen voor eenvoudiger opslag!

Je kunt het ook houdbaar maken door de bouillon in te blikken. Als u de juiste gezondheidsrichtlijnen volgt, kunt u uw bouillon in schone potten doen en gedurende de aangegeven tijd koken.

Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond