alt="Whiskey Barrel Smoked Chicken Recipe"

Whisky vat gerookt Kippendijen Recept



Gerookte kippendijen zijn goed gedaan! Chef Ted Reader geeft stapsgewijze instructies over het maken van de beste whisky vat gerookte kippendijen met behulp van de Bradley -roker.

Marineer de kippendijen (met de huid aan en bot in) in Tennessee whisky gedurende ongeveer 24 uur. Schil dan de kippenhuid terug en breng licht op smaak. Wikkel de kippenhuid terug om de kippendij, dus het creëert een afdichting rond de kip om alle sappen te vergrendelen. Doe de doorgewinterde kippendijen in de roker met behulp van whisky eiken gearomatiseerde bisquettes en rook ongeveer 3 uur. Verwijder de gerookte kippendijen van de Bradley -roker en bedek de dijen in de gekke Canuck -barbecuesaus van Chef Reader. Rol ze in een mengsel van knapperige gebakken uien, chips en broodkruimels. Geniet ten slotte van de beste gerookte kippendij die je ooit hebt geproefd!

Ingredients

12 Kippendijen

3 eetlepels Ted's wereldberoemde BBQ Bone Dust™ BBQ-kruiden

2 kopjes Ted's wereldberoemde BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken en Rib Sauce

½ kopje ahornsiroop

2 Oz Tennessee-whisky

2 kopjes grof gemalen aardappelchips (normaal of welke smaak je maar wilt)

1 kopje Panko-broodkruimels

1 Kopje knapperig gebakken uien

Preparation

Bradley Rokertemperatuur: 220°F

Zet de Bradley Smoker op volgens de instructies van de fabrikant, met Whiskey Oak Bisquettes en stel de temperatuur in op 220°F.

Trek het vel van de kippendijen los en zorg ervoor dat het aan één kant vast blijft zitten. Breng het vlees van de kippendijen op smaak met een lichte hoeveelheid Bone Dust™ BBQ Seasoning rub. Vouw het vel terug over de gekruide dijen en trek het strak om het vlees. Breng de buitenkant van de dijen op smaak met meer BBQ-kruiden.

Plaats de dijen op een rookrek, gelijkmatig verdeeld. Plaats de dijen in de roker en steek de thermometersonde in het midden van een van de kippendijen. Sluit de deur en stel de thermometertemperatuur in op 170°F, voor volledige bereiding. Rook de dijen gedurende 2 1/2 – 3 uur tot ze volledig gaar zijn.

Bereid ondertussen de BBQ-saus voor om te dunken. Combineer Crazy Canuck Sauce, ahornsiroop en whisky in een middelgrote pot. Verwarm langzaam tot een laag kookpunt op middelhoog vuur, zet het vuur laag, voeg de boter toe en klop zachtjes tot het volledig is opgenomen. Zet opzij, houd warm en roer af en toe.

Meng ondertussen in een kom de chips, het panko-paneermeel en de krokant gebakken uien. Opzij zetten.

Wanneer de kip volledig gaar is en het vel krokant is, haalt u de dijen uit de roker en dompelt u de gerookte dijen een voor een in het warme barbecuesausmengsel. Haal ze uit de saus en rol ze onmiddellijk gelijkmatig in het gemalen aardappelchipsmengsel.

Serveer onmiddellijk.