Smoked Brine Chicken Recipe

Gerookte pekel Kip Recept



Met deze super gemakkelijke gerookte pekelkip vraag je je af waarom je het nog nooit eerder hebt gemaakt! Dit heerlijke, sappige, kostenefficiënte gerookte pekelkiprecept wil je meer!

Ingredients

 Citroen-kruiden kippenpekel:

4 Citroenen - in plakjes gesneden

1½ koosjer zout

6 verse peterselietakjes

6 verse takjes tijm

4 verse rozemarijntakjes

4 Laurierblaadjes

Droog wrijven:

3 eetlepels zoete paprika

2 eetlepels gegranuleerde knoflook

2 eetlepels uienpoeder

1 eetl droge oregano

1 eetl droge tijm

1 eetl droge peterselie

1 eetlepel koosjer zout

1 eetl zwarte peper

3 Hele kippen

Preparation

Pak een grote kom (de kom waar 1 liter water in past) en voeg water, 4 gesneden citroenen, koosjer zout, takjes peterselie, verse tijmtakjes, laurierblaadjes en verse rozemarijntakjes toe en meng alle ingrediënten door elkaar.

Pak een andere kom (bij voorkeur 22 liter) en vul de kom met je pekel en dump je hele drie kippen in de pekelkom.

Nadat de kip ongeveer een uur in het water heeft gemarineerd, haalt u de kip eruit en legt u hem op vloeipapier om te drogen. Tik de kippen voorzichtig aan met vloeipapier en bind de onderkant van de kippenpoten vast met wat touw of draad.

Plaats uw drie kippen op een rooster en plaats deze in uw Bradley-roker. Zet de temperatuur op 350ºF (177°C) gedurende 25-30 minuten. Zodra je kip een goudbruine kleur heeft, weet je dat het klaar is!

Recept van: Grilljager - Max