Smoked Creamy Jalapeno Chicken Recipe

Gerookt romig Jalapeno kip Recept



Deze gevulde kip geeft je zoete hints van BBQ, gekonfijte jalapenos en gekroomde honing. Deze kip wordt in boter gerookt met gietijzer.

Ingredients

3 kippenborsten zonder bot

1/2 kopje Mexicaanse vier kaas

½ blok roomkaas (kamertemperatuur)

2 eetlepels Geroomde jalapenohoning

Een halve pot gekonfijte jalapenos

¼ kopje barbecuesaus

4 eetl. boter

Kruiden:

1 eetl. gerookte paprika

1 theelepel. Chili poeder

1 theelepel. Cayenne peper

Eén scheutje zeezout gemalen

Eén scheutje peperkorrels geplet

1 theelepel. uien poeder

1 theelepel. knoflook poeder

1 theelepel. gemalen witte peper

Gebruik een lege kruidencontainer en voeg deze ingrediënten hierboven toe in één container en meng. Dit is de smaakmaker die je gebruikt om de binnenkant van de kipfilet op smaak te brengen.

Rokerinstellingen:

Hout: Hickory

Temperatuur: 226 F

Rooktimer: 2 uur

Timer: 2 uur

Preparation

Zet uw roker aan en stel uw roker in op de vermelde instellingen.

Snijd elke kipfilet doormidden (horizontaal). Zo kun je elke kipfilet vullen.

Verdeel het ½ blokje roomkaas in drieën en verdeel gelijkmatig. Maak elke roomkaaspasta af met ongeveer 1/3 van de Mexicaanse vierkazen en gekonfijte jalapenos.

Met behulp van het kruidenmengsel hebben we elke kipfilet over de roomkaas/vier kaas bestrooid.

Leg het bovenste stuk van de kipfilet op het roomkaasmengsel en bind met baktouw twee strengen rond de kip om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.

Breng elke kip op smaak met het vers gemalen zout en de peperkorrels.

Plaats het in de roker en stel een timer in op 60 minuten.

Trek de kip uit de roker en plaats deze in een gietijzeren koekenpan. Dit zal de kip helpen vocht in het vlees vast te houden en wat meer smaak toe te voegen. Terwijl u het vlees eruit haalt, verhoogt u de temperatuur tot 320 F. De temperatuurstijging komt doordat het toevoegen van een ijzeren koekenpan aan de P10-roker meer warmte nodig heeft om de kip in de koekenpan in de roker te koken.

Terwijl je de kip in de koekenpan legt; wrijf de geroomde jalapenohoning over de buitenkant van de kip. Voeg ¼ kopje barbecuesaus, 4 eetlepels boter toe aan de koekenpan en plaats het terug in de roker tot de interne temperatuur 165 F bereikt.

Genieten!

Recept van Humeurige fijnproever Tulsa