Gerookt Thanksgiving Turkije Recept
Voeg een nieuwe wending toe aan je Thanksgiving -feest met ons gerookte kalkoenrecept! Deze heerlijke vogel is langzaam gekookt tot sappige, rokerige perfectie, wat resulteert in een Thanksgiving-diner middelpunt dat zeker indruk zal maken op uw gasten.
Ingredients
Een kleine kalkoen werkt het beste, dus kies er een van 4 tot 5 kg (8 tot 10 lb).
65 ml (¼ c) bruine suiker, niet-gejodeerd zout, cream sherry
5 ml (1 theelepel) knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, tijm, salie, rozemarijn, citroenschil en/of peper naar eigen smaak
Preparation
Meng bruine suiker, zout en rozemarijn en voeg cream sherry toe tot een dunne pasta.
Bestrijk de pasta tussen het vlees en de huid en bovenop de huid.
Breng op smaak met andere kruiden.
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op ongeveer 100°C (220°F).
Met Pecan-smaakbisquetten rookt/kookt u kalkoen gedurende 2 tot 4 uur, afhankelijk van hoe sterk u de rooksmaak wilt.
Bedruip de kalkoen met het sap uit de holte en ga door met het koken van de vogel, waarbij u elk uur nog eens 2 tot 4 uur bedruipt, totdat een vleesthermometer 75 ° C (165 ° F) aangeeft.
Serveren:
Snijd kalkoen in stukken en serveer als onderdeel van een traditioneel Thanksgiving-feest met vulling, jus, cranberrychutney, aardappelen, spruitjes en yams. Bradley gerookte eikelpompoen zou ook goed bij dit menu passen. En vergeet de appel- en pompoentaarten niet!