Smoked Game Bird Recipe

Gerookt Spelletje Recept



Dit is een gerookt gamebirdrecept dat ik heb gemaakt voor een fazant. Je kunt echter andere gamevogels gebruiken, zoals chukkas, patrijs, korhoen en zelfs een gedomesticeerde kip. Let hier speciale aandacht aan de pekel. Het is een zeer belangrijke stap om vleesvocht te houden.

De vogel de vogel minstens 4 uur, maar hoe meer, hoe beter. Tot 12 uur werkt goed.

Gebruik hout van voorkeur, maar u krijgt betere resultaten met els-, kersen- of mesquite -bisquettes.

Ingredients

1 hele fazant (met of zonder huid)

Hout (kersen, elzen of mesquite aanbevolen)

De pekel:

½ kopje beitszout

6 kopjes koud water

¼ kopje bruine suiker

3 eetlepels ahornsiroop

2 eetlepels witte wijnazijn

2 tl beitskruid

2 eetlepels honing

3 tl sojasaus

1 kopje kippenbouillon

Preparation

Meng in een glazen kom of ritssluitingszak het beitszout, water, bruine suiker, ahornsiroop, azijn en beitskruid.

Fazant toevoegen en minimaal 4 uur in de koelkast zetten, af en toe keren.

Giet af en gooi de pekel weg.

Laat de fazant 30 minuten drogen op keukenpapier.

Meng in een kleine kom honing en sojasaus.

Start de gas- of houtskoolgrill slechts aan één kant en week de houtsnippers in water.

Leg houtsnippers op hete kolen en zet de pan met kippenbouillon over de kolen.

Bestrijk de fazant met het mengsel van honing-sojasaus en plaats hem op de grill aan de kant tegenover de hete kolen.

Dek de grill af en houd deze op een temperatuur tussen 150 (65,6ºC) – 250 (121,1ºC) graden, waarbij u de grill zo weinig mogelijk opent. Rook de fazant gedurende 2-3 uur en voeg het laatste uur meer chips toe.

De fazant is klaar om van de grill te eten.