Smoked Southwest Flattened Chicken

Gerookt zuidwesten Afgeplatte kip Recept



Dit recept heeft een hele kip gesneden om plat op de roker te liggen. Op deze manier kunnen kruiden en rook de hele kip doordringen. Gebruik premium chili komijnbisquettes om een ​​interessante smaaklaag toe te voegen.

Ingredients

1 Hele kip

1 eetl chilipoeder

2 theelepel paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel gedroogde oregano

½ theelepel komijn

½ theelepel gemalen zwarte peper

½ theelepel cayennepeper

1 theelepel zout

1½ eetl witte suiker

Bradley Smaakbisquetten – Premium Chili Komijn

Preparation

Knip met een keukenschaar langs elke kant van de ruggengraat van de kip.

Verwijder de ruggengraat en gooi deze weg. Open de kip en snijd het kraakbeen en bot tussen de borsten in. Draai de kipfilet naar boven. Druk naar beneden om plat te worden.

Maak de kruiden door de overige ingrediënten in een kleine kom te mengen. Wrijf de kruiden over de hele kip, inclusief de binnenholte van de vogel.

Stel uw roker in op 275 ° F met Premium Chili Komijn-bisquetten of een andere bisquette-smaak naar keuze.

Leg de kip met het vel naar boven op een rookrek en spreid het uit zodat het plat op het rooster ligt. Rook de kip ongeveer 3 uur, of tot de interne temperatuur 165°F bedraagt.

Haal de kip uit de roker en laat 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Recept van: Steve Cylka