Spicy chicken wings by Steven Raichlen

Rokerij Vleugels ReceptNeem een ​​pauze van de traditionele hete vleugels en probeer ons gerookte vleugelrecept voor een nieuwe en opwindende wending! Onze langzaam gekookte vleugels zijn doordrenkt met rokerige smaak en kunnen worden aangekleed met een verscheidenheid aan sauzen die bij elke smaakvoorkeur passen.

Ingredients

Voor de Smokehouse-vleugels:

3 pond kippendrumettes (ongeveer 2 dozijn)

2 eetlepels fijngehakte koriander, plus 4 eetlepels voor serveren

2 theelepel zeezout

2 theelepels gebroken zwarte peperkorrels

2 theelepel gemalen koriander (optioneel)

2 eetlepels sesamolie

Voor serveren:

6 eetlepels boter

3 Jalapeno-pepers, kruislings in dunne plakjes gesneden

6 eetlepels Sriracha (of andere favoriete hete saus)

¼ kopje gehakte droge geroosterde pinda's

Preparation

Doe de kippenvleugels in een mengkom. Strooi de koriander, zout, peper en koriander erdoor en roer om te mengen. Roer de sesamolie erdoor. Marineer gedurende 15 tot 60 minuten, hoe langer, hoe rijker de smaak.

Steek ondertussen je smoker aan volgens de instructies van de fabrikant en verwarm hem voor op 250 graden. Voeg het hout toe zoals aangegeven door de fabrikant.

Schik de vleugels op het rooster in de rookkamer. Rook de vleugels tot ze goudbruin zijn met rook en gaar zijn, 1 tot 1½ uur. Bij sommige rokers zullen de vleugels die zich het dichtst bij het vuur bevinden sneller koken; Als dit het geval is, draai dan de vleugels zodat ze allemaal gelijkmatig gaar worden. Als uw roker de hitte toestaat, verhoog dan de temperatuur gedurende de laatste 20 minuten naar 400 graden om de huid knapperig te maken. Om de gaarheid te controleren, maak je een klein sneetje in het dikste deel van een paar vleugels. Het vlees aan het bot moet wit zijn, zonder sporen van rood. Niet te gaar.

Smelt vlak voor het serveren de boter in een gietijzeren koekenpan op een grill die is opgesteld voor direct grillen, of op een kachelbrander. Voeg de jalapenos toe en kook tot ze lichtbruin zijn. Roer de Sriracha erdoor.

Leg de kippenvleugels op een schaal of in een gietijzeren koekenpan. Giet de jalapenosaus erover. Bestrooi de vleugels met gehakte koriander en pinda's en graaf ze in. Servetten en koud bier nodig.