Smoke Roasted Whole Chicken

Rook geroosterd geheel Kip

Dan Shahin

Een alternatief voor het klassieke gebraad.

Ingredients

1 hele kip

150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur

DROGE PEKEL:

3 eetlepels zeezout

1 el zachte bruine suiker

4 takjes tijm of citroentijm, blaadjes verwijderd

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

1 Citroen, geraspt

Preparation

Methode:

Combineer alle droge pekelingrediënten in een vijzel en stamper of kruidenmolen en maal tot een fijn poeder. Wrijf het droge pekelmengsel heel goed in de kip en zorg ervoor dat deze zowel van binnen als van buiten goed bedekt is. Plaats de kip op een rooster op een dienblad om eventuele sappen op te vangen en laat 4-8 uur onafgedekt in de koelkast staan.

Dep de kip rondom met keukenpapier en verwijder zoveel mogelijk vocht.

Wrik het vel van de kip voorzichtig los van het vlees en wrijf de ongezouten boter over het hele vlees. Hierdoor zal de kip smelten en bedruipen tijdens het koken.

Zet de roker op 110 graden Celsius en zodra deze op temperatuur is, zet je de rook aan. Voor de kip gebruiken we Hickory-houtbisquetten, maar u kunt ervoor kiezen om welke Bradley-smaakbisquetten u maar wilt.

Voeg de kip toe aan de roker met een bakplaat op het rooster eronder om eventuele druppels en sappen op te vangen en rook gedurende 3-4 uur tot de interne temperatuur 75C is.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now