Gerookte Parelhoen, Cornish Nieuwe Aardappel & Gemengde Bonensalade Met Munt
Heerlijk sappige, door Bradley gerookte parelhoenders en deze heerlijke bonen- en nieuwe aardappelsalade uit Cornwall zijn de belichaming van een zomerse lunch.
Ingredients
(Voor 4 personen)
400 g kleine nieuwe Cornish-aardappelen
Soja Boon
Erwten
Tuinbonen
Boter
eetlepel fijngehakte verse munt
Zeezout
Preparation
Parelhoen is een kleine vogel, maar gerookt is hij zo rijk van smaak dat hij gemakkelijk 8 personen tevreden kan stellen voor dit heerlijke zomerse lunchgerecht.
Om het roken gemakkelijker/sneller te maken, heb ik hem gespleten (de ruggengraat van de neus van de pastoor tot aan het nekuiteinde gespleten en plat gemaakt) zodat hij plat op het Bradley-rooster ligt.
Pekelen en roken:
Maak eerst een pekel door 75 g zeezout en 25 g donkere melassesuiker (gewone suiker als je dat wenst) toe te voegen aan voldoende kokend water om het op te lossen.
Voeg vervolgens gekoeld water toe om voldoende pekel te maken zodat de vogel nauwelijks bedekt is.
Laat het 1 uur intrekken, spoel het vervolgens grondig uit en dep het droog met keukenpapier.
Voeg ondertussen appelbisquetten toe aan de Bradley Smoker en zet de kasttemperatuur op 150°C.
Leg de parelhoenders met de velzijde naar boven op een rooster, doe ze in de Bradley Smokey en stel de tijd in op 1 uur.
Test op een interne temperatuur van 72°C en verwijder en dek af met folie om te rusten.
(Voor 4 personen)
B' olie 400 g kleine nieuwe Cornish-aardappelen gedurende 10 minuten of tot ze gaar zijn, voeg een mengsel toe sojabonen, erwten en tuinbonen (verkrijgbaar bij M&S) in de pan en laat nog 2 minuten koken.
Giet af en voeg toe een flinke klont boter En een eetlepel fijngehakte verse munt, gooien, en zeezout toevoegen proeven.
Schep op voorverwarmde borden en garneer met plakjes warme, gerookte parelhoen.
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now