alt=" Smoked Turkey"

Vakantie gerookt Kalkoen met gerookte boter Injectierecept



Breng deze feestdagen uw kalkoen naar het volgende niveau door een rokerige draai toe te voegen! Meer informatie over hoe u uw Bradley -roker kunt gebruiken om uw kalkoen te infuseren met een heerlijke smaak die zeker indruk zal maken op uw vakantiegasten.

Ingredients

1 grote emmer (groot genoeg voor een kalkoen van 12-15 pond)

1 Bradley rookrek

1 Thermometersonde

1 Metalen kom of container

1 injectiespuit

1 Bedruipkwast amarillo chili kaneelwrijf

1 Tbsp vers gemalen zwarte peper

1 Tsp gemalen kaneel

2 Tbsp amarillo chilipoeder (let op: als je dit niet kunt vinden, kun je het vervangen door je favoriete chili)

2 Tbsp koosjer zoutgerookte kalkoen

2 liter koud water

1 liter kokend water

1 kopje zout

2 kopjes + ½ kopje Jim Beam-bourbon

1 Tbsp hele zwarte peperkorrels

1 kopje ahornsiroop

1 kwart appelcider

3-4 takjes verse salie

1 Verse kalkoen (ongeveer 12-15 pond). Opmerking: Als u een bevroren kalkoen gebruikt, moet u deze vóór het pekelen ontdooien.

¼ kopje amarillo chili kaneelrub (recept hierboven)

1 pond boter, bevroren

Preparation

Meng in een kom versgemalen zwarte peper, kaneel, chilipoeder en koosjer zout. Opzij zetten. Maakt ½ beker.

De pekel:

Giet het koude water in een grote emmer. Giet het zout in het kokende water en roer om het op te lossen. Zodra het zout is opgelost, giet je kokend zout water in de emmer met koud water.

Voeg de 2 kopjes Jim Beam bourbon, zwarte peperkorrels, ahornsiroop, appelcider en verse salie toe. Roer en zet opzij.

Verwijder de nek en ingewanden van de binnenkant van de kalkoen (indien nodig). Spoel de kalkoen, de nek en de ingewanden af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Plaats de kalkoen, de nek en de ingewanden in een emmer water en zorg ervoor dat de kalkoen volledig onder water staat. Het kan zijn dat je de kalkoen moet verzwaren om hem onder water te houden.

Dek af en zet 24 uur in de koelkast, of maximaal 36 uur voor een veel grotere kalkoen. Haal de kalkoen, de nek en de ingewanden uit de pekel en gooi de overgebleven pekel weg. Spoel af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Zet terug in de koelkast en laat het 2-3 uur aan de lucht drogen, onverpakt.

Tijd om te roken:

Installeer uw Bradley Smoker volgens de instructies van de fabrikant en stel de smokertemperatuur in op 230°CºF. Wrijf de kalkoen van binnen en van buiten in met de Amarillo Chili Cinnamon Rub.

Plaats de kalkoen, de nek en de ingewanden op het rooster en plaats deze in de roker. Steek de thermometersonde in het dikste deel van de kalkoendij, zorg ervoor dat u het bot niet aanraakt, en stel de interne temperatuur in op 180ºC.

Rook kalkoen gedurende ongeveer 5-6 uur. Zodra de kalkoen in de roker zit, neem je bevroren boter en plaats je deze in een metalen kom of bak. Plaats in de roker, laat roken en volledig smelten. Ja, we roken boter!

Tip: Gebruik bevroren boter, zodat deze niet zo snel smelt en de rook laagje voor laagje in de boter kan trekken, waardoor je een zoete, rokerige boter krijgt.

Haal de kalkoen en de gesmolten gerookte boter uit de roker. Toevoegen ½ kopje Jim Beam Bourbon aan de boter toevoegen en het botermengsel terug in de roker doen, ongeveer 5-10 minuten roken

Haal de boter weer uit de roker en zuig met behulp van een injectiespuit de sappen op die zich in de holte van de kalkoen hebben verzameld en voeg dit toe aan het botermengsel. Goed roeren. Gebruik vervolgens de injectiespuit en injecteer de kalkoen met het botermengsel op verschillende plekken. Breng de kalkoen terug naar de roker.

Opmerking: ik raad 3-4 injecties per borst en dij aan. Blijf kalkoen roken totdat deze een interne temperatuur van 180ºC heeft bereikt.

Haal de kalkoen uit de roker en bestrijk de kalkoen met een rijgborstel met eventuele sappen die zich in de holte hebben verzameld, samen met het extra botermengsel. Laat de kalkoen ongeveer 10-20 minuten rusten, losjes afgedekt met een stuk aluminiumfolie.

Snijd en serveer. Graaf in!

Recept van: Ted Reader