Chinese Tea-Stained Smoked Eggs

Chinese thee-gekleurd Gerookte eieren

Dan Shahin

Chinese thee-bevlekte gerookte eieren beschikken over esthetische en gastronomische kwaliteiten die de gekartelde randen van de winter glad.

Ingredients

6 eetlepels donkere sojasaus

2 laurierblaadjes

1 theelepel Sichuan-peperkorrels

1 hele steranijs

2 kleine kaneelstokjes

2 theelepels suiker

1 theelepel zout

2 zwarte theezakjes (of 2 eetlepels losbladige)

2 ½ kopjes water

Preparation

Methode:

Breng een grote pan water aan de kook en laat voorzichtig 6 eieren met een schuimspaan in het kokende water zakken. Zet een timer voor de eieren. 6 ½ minuut voor zacht gekookt, 8 ½ minuut voor medium of 10 minuten voor hard gekookt. Vervolgens van het vuur gehaald.

Plaats de eieren in een ijsbad of laat er koud kraanwater over lopen totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Als je een vlek met een gemarmerd effect wilt creëren, breek dan voorzichtig de eierschaal rondom met de achterkant van een theelepel. Je wilt niet zo hard kraken dat er een deuk ontstaat of dat de schaal volledig loskomt van het ei.

Een andere optie is om de eierschalen te verwijderen. Dit smaakt hetzelfde, maar het algehele uiterlijk van de eieren zal donker zijn in plaats van gemarmerd

Of je de schelpen er nu aan hebt laten zitten of eraf hebt gelaten, plaats de eieren op een rooster en bereid je roker voor op koud roken. U kunt elke gewenste smaakbisquette gebruiken. Bekijk hier de Smaakgids. Rook gedurende 2-3 uur.

Terwijl je eieren roken, bereid je de marinade voor. Meng alle ingrediënten samen in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het 10 minuten sudderen. Verwijder de theezakjes, of als u losse thee gebruikt, gebruik dan een zeef om ze te scheiden. Laat volledig afkoelen.

Als de eieren klaar zijn met roken, doe ze dan in een pot met de marinade en laat ze 24-48 uur staan. Hoewel azijn een conserveermiddel is, raden wij u aan uw pot in de koelkast te bewaren.

Genieten!