Smoke & Herb Carbonara

Rook en kruid Carbonara ReceptDit romige pasta -recept is een eenvoudig recept om te maken als je behoorlijk honger hebt. Het is super vullend en heeft een geweldige combinatie van zulke heerlijke smaken.

Ingredients

500 gram spaghetti

3 teentjes knoflook - fijngehakt

3 bosjes rozemarijn - schoongemaakt en fijngehakt

1½ Kopjes Pecorino Romano - fijn geraspt

3 Rauwe eieren

Mok voor pastawater

Verse zwarte peper

Preparation

(Normaal gesproken wordt de varkenswang alleen voor Guanciale gepekeld, maar het is zo'n vette snee dat er verbazingwekkend veel rook voor nodig is. Je krijgt knapperige, plakkerige stukjes rokerig gesmolten spek door de rijke geëmulgeerde pastasaus, een mooie diepte van de geroosterde knoflook en de geur van rozemarijn die fleurt het hele gerecht op. De rozemarijn werkt zo goed met de Porkyness, pittige Pecorino en verse zwarte peper.)

Snijd de guanciale in stukken en plaats deze in de Bradley Smoker om gedurende 2 uur koud te roken in Apple Wood. Kubus het samen en in een koude gietijzeren pan. Al het andere wordt van tevoren bereid, de pasta komt heel snel samen.

Verdeel de Guanciale in spekjes. Zodra ze mooi bruin zijn, zet je het vuur uit en verwijder je een deel van het vet. Doe de pasta in een grote pan met gezouten kokend water. Vlak voordat de pasta klaar is, zet u de panbrander weer aan om de spekjes opnieuw te bakken zodat ze knapperig worden. Voeg op het laatste moment de gehakte knoflook en rozemarijn toe om te roosteren, zodat ze niet verbranden. Schep een mok pastawater eruit om te bewaren voor de zijkant.

Doe de pasta in de pan, meng met een beetje pastawater, daarna de kaas en de eieren, voeg meer pastawater toe en meng voortdurend om te voorkomen dat de eieren in de hete pan gaan klauteren en om een gladde, geëmulgeerde saus te krijgen. Afgewerkt met veel grove versgemalen zwarte peper en gegarneerd met nog meer pecorino.

Recept van: rundvleesbaecon