Grilled and Bradley Smoked/Rested Rib of Beef

Gegrild en Bradley Gerookte/uitgeruste rib van rundvlees

Sandra Tate

Een substantiële rib van rundvlees als deze zal 4-6 personen serveren, afhankelijk van de eetlust.

Ingredients

15 g Maldon-zeezout

12 g zachte lichtbruine suiker

Worcestershire saus

Zwarte peper

Preparation

Rundvlees wrijven

*Dit recept is geschikt voor beginners

Om een zoet/heet en donker korstje aan het rundvlees te krijgen heb ik eerst een beef rub bereid.

Plaats een groot, geperst teentje knoflook, 15 g Maldon Zeezout, 12 g zachte lichtbruine suikeren een royale eetlepel Worcestershire saus in een vijzel en maal met een stamper tot een donkere pasta.

Wrijf het rundvlees aan beide kanten in met alle rub en voeg een goede maling toe zwarte peper te.

Zet een uur opzij terwijl je de BBQ verwarmt tot 225°C - 250°C.

Zet de Bradley Smoker klaar naast de BBQ, voeg een paar elzenbisquetten toe en zet de kasttemperatuur op 80°C - we zijn klaar om te gaan!

Voor een stevige runderrib als deze zijn 4-6 personen geschikt, afhankelijk van de eetlust.

Zoals u kunt zien, houden wij van zeer zeldzaam rundvlees. Als u de voorkeur geeft aan zeldzaam tot medium, kunt u het beste een thermometerpen gebruiken en iets langer koken dan ik hier voorstel. Voor rare of medium zoek je een interne temperatuur van respectievelijk 55°C of 60°C. Alles boven de 65°C en je staat op het punt je rundvlees te bederven!

Zodra de ribbetjes goed en warm zijn, leg je ze op de barbecue en gril je ze 6 minuten aan elke kant. Hierdoor krijgt je rundvlees een donkere, gegrilde korst en wordt het vet goudbruin en glinsterend.

Leg het op een dubbele laag bakfolie en breng het onmiddellijk over naar de rookkast om 20 minuten te 'rusten'. Gedurende deze tijd krijgt het rundvlees een prachtige rokerige buitenkant, en, net zo belangrijk, ontspant het vlees en voorkomt het dat het gaat bloeden wanneer het wordt gesneden.

Verplaats het vlees met een scherp mes naar een warme vleesschaal of -plank, scheid het vlees van het bot en snijd het diagonaal en in dunne plakjes.

We serveerden de onze met grote hoeveelheden mierikswortelroom, met knoflook ingesmeerde croutons van zuurdesem en dikke salade.

Absoluut geluk!

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now