Smoked Spicy Beef Sticks

Gerookte pittig Rundvleesstokken



Dit gerookte pittige rundvleessticksrecept is zeer flexibel. Je kunt rundvlees vervangen door hert, maar let hier op. Als u hert gebruikt, voegt u 10-15% rundvlees of varkensvetvet toe. Wat de omhulsels betreft, het is mogelijk om schapen- of collageengevallen te gebruiken, 17-19 mm. Rook ze gedurende 1 1/2-2 uur bij een kasttemperatuur van 150 ° F-160 ° F. Vervolgens de kast gematigd tot 175 ° F stoten tot de interne temperatuur 152 ° F meet. Bij deze temperatuur heb je een nieuwe snackstickstijl. Of je kunt doorgaan totdat je de gewenste droogheid bereikt, of verder uitdrogen voor slanke Jim -achtige droogte.

Ingredients

Voor een recept van 5 pond:

5 pond magere burger (85/15) of hert. Als u hertenvlees gebruikt, voeg dan 10-15% rund- of varkensvet toe.

1 theelepel Instacure #1 (ook bekend als roze zout; Praagpoeder #1; Modern Cure #1; TCM)

1-1/2 theelepel Zwarte peper

1-1/2 theelepel rode chilipeper (ik gebruikte chipotle)

1-1/2 theelepel Knoflookzout

2 theelepel. Accent (optioneel)

1 theelepel cayennepeper (voeg meer toe voor extra warmte)

1/2 theelepel paprikapoeder

2 theelepels gemalen rode peper (ik heb een klein beetje door de kruidenmolen gehaald om de zaadjes te verbreken)

1/2 kopje koud water

3 eetlepels zout

2 theelepel suiker

2 theelepels hete saus (ik gebruikte Franks Extra Hot)

1 eetlepel ingekapseld citroenzuur (optioneel)

Schapen- of collageendarmen 17 – 19 mm

Preparation

Meng in een kleine kom hete saus, suiker, water en zout. Roer tot de suiker en het water volledig zijn opgelost.

Meng in een aparte kom de rest van de droge ingrediënten, behalve het ingekapselde citroenzuur. Roer tot het goed gemengd is.

Combineer natte en droge ingrediënten met vlees en meng goed.

Voeg vlak voor het vullen het ingekapselde citroenzuur toe en stop het mengsel in de voorbereide omhulsels. Schik de worst op rekken en plaats deze in de Bradley Smoker.

Breng rook aan gedurende 1 1/2 – 2 uur bij een kasttemperatuur van 150°F-160°F. Stoot vervolgens tegen de kast temperatuur tot 175°F totdat de interne temperatuur 152°F bedraagt. Bij deze temperatuur heb je een frisse snakestick-stijl. Of je kunt doorgaan totdat je de gewenste droogheid hebt bereikt, of verder uitdrogen voor een Slim Jim-achtige droogheid.