alt="smoked meatloaf"

The Best Smoked Meatloaf Ever RecipeThis can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.

Ingredients

Voor het gehaktbrood:

6 sneetjes witbrood

1 kopje volle melk

2 pond gemalen chuck of 1 pond chuck en 1 pond gemalen varkensvlees

1 kopje (ophoping) vers geraspte Parmezaanse kaas

¼ theelepel gekruid zout

¾ theelepel zout

Vers gemalen zwarte peper

⅓ Kopje gehakte platte peterselie

1 Med-ui, gehakt

Gehakte knoflook, zoveel als je wilt

4 Hele eieren, losgeklopt

10 plakjes dun/normaal spek (ik gebruikte Benton's en niet zo veel)

Voor de saus:

1 ½ kopje ketchup

⅓ Kopje bruine suiker

1 theelepel droge mosterd

Tabasco naar smaak

Preparation

Giet de melk over de sneetjes brood. Laat het enkele minuten weken. Doe het gehakt, het met melk doordrenkte brood, de Parmezaanse kaas, het gekruide zout, het zout, de zwarte peper, de ui, de knoflook en de peterselie in een grote mengkom. Giet de losgeklopte eieren erbij.

Meng de ingrediënten met de handen tot ze goed gemengd zijn. Vorm het mengsel in een rookvrije pan tot een broodvorm. Het is een erg nat gehaktbrood, maar wordt tijdens het koken mooi stevig. (Bekleed de bodem van de pan met folie om een grote puinhoop te voorkomen!) Ik gebruikte in plaats daarvan een vlakke bakvorm, en deze kookte waarschijnlijk iets sneller dan een brood.

Leg de plakjes spek er overheen en stop ze onder het gehaktbrood.

Maak de saus: voeg ketchup, bruine suiker, mosterd en hete saus toe in een mengkom. Roer door elkaar. Giet ⅓ van het mengsel over de spekjes. Verspreid met een lepel. Verdeel ⅓ meer halverwege de rooktijd. Bewaar de rest voor serveren.