De Perfect Gerookt brisket recept
De resultaten die u krijgt van het gebruik van een sous vide cooker plus een roker zijn echt eersteklas. De sous vide cooker gebruikt een kookmethode voor waterbad waardoor de borst kan worden gekookt bij lage temperaturen. Bij het koken van het temperatuur met de sous-vide houdt de temperatuur gecontroleerd naar exact 135F gedurende 44 uur. De Bradley -roker complimenteert deze kookmethode mooi door een perfect gecontroleerde rook gedurende 3 uur toe te staan. De borst is letterlijk gesmolten in je mond met een mooie rooksmaak.
Ingredients
1 Borststuk
Borstkruidkruiden
¼ theelepel vloeibare rook (optioneel)
¼ kopje witte wijnazijn
¼ kopje olijfolie
Gebruikt materiaal:
Sous-vide Anova
Vacuümsealer Anova
P10 Bradley-roker
Bradley Smoker opvouwbare tafel
Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten
Bradley Smoker-gereedschap
Thermoworks tijdsticktrio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker-instellingen:
Bisquetten: Hunters Blend
Temperatuur: 226ºC
Rooktimer: 3 uur
Timer: 3 uur
Preparation
Zet het Anova Sous Vide-fornuis gedurende 44 uur op 57,2ºC (135ºC).
Kruid het borststuk aan alle kanten zwaar en plaats het in een vacuümdichte zak.
Voeg de witte wijnazijn, olijfolie en vloeibare rook toe als je dat wilt. Plaats het borststuk in het waterbad.
Verwarm de Bradley Smoker voor op 107,8ºC (226ºC).
Terwijl de smoker aan het opwarmen is, haal je het borststuk uit het waterbad en plaats je het in een emmer met ijs, zodat het 30 minuten kan afkoelen.
Haal het borststuk uit de vacuümzak, dep het droog en voeg eventueel extra kruiden toe.
Plaats het gedurende 3 uur in de roker of totdat de buitenkant een mooie kleur heeft.
Snijd het borststuk tegen de draad in en geniet ervan!
Recept van: Bryan Edwards - Moodie Foodie Tulsa
Jager
Mengen
Verrijkte rozemarijn, tijm en zwarte peper met ons esdoornhouten bisquettepaar met wildvlees, gevogelte, vis, lamsvlees, rundvlees en groenten.
Shop Now