Hoe je gerookt kunt maken Flank steak
Dit heerlijke flank steakrecept is perfect voor elke vleesliefhebber. Met een eenvoudige kruiden van zout en een paar uur in de roker is deze biefstuk zacht, sappig en vol smaak.
Ingredients
3 pond zijsteak
1 ½ theelepel zout
Preparation
Snijd de randen van de zijsteak door en verwijder het vet en de vezels van de biefstuk.
Strooi je zout over de biefstuk, plaats je biefstuk op een rooster en plaats je rooster in de koelkast en laat het 2 uur staan.
Gebruik keukenpapier na 2 uur om de biefstuk aan beide kanten droog te deppen.
Plaats uw steak op een ander rek en doe deze in uw roker. Laat de kooktemperatuur gedurende 3 uur 200ºC (93ºC) zijn en voeg 6 bisquetten toe aan uw roker.
Controleer uw steak na 1 uur en 50 minuten opnieuw. Zodra deze een interne temperatuur van 50ºC heeft, haalt u uw steak eruit, legt u hem op een grill en draait u hem elke 15-30 seconden om.
Als je klaar bent met grillen, leg je het op een bord en geniet ervan!
Recept van: Roken met Joe