Hoe je gerookte bourbon kunt maken Ossenhaas recept
Of het nu is voor een vakantiediner of speciale gelegenheid, deze gerookte Bourbon Beef -ossenhaas is het perfecte recept! Een absolute showstopper -maaltijd voor gasten of intieme date -avonden.
Ingredients
2 tot 2½ pond getrimd ossenhaasgebraad
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 eetlepels bourbon
½ kopje Dijon-mosterd
Grof gemalen zwarte en groene peperkorrels
Kosjer zeezout
Preparation
Neem een groot stuk plasticfolie en leg de ossenhaas erop.
Meng de knoflook, mosterd en bourbon in een kleine kom. Verdeel het gelijkmatig over de ossenhaas. Wikkel het in het plastic en zet het 60 minuten in de koelkast.
Haal het plastic uit de verpakking en bestrooi de ossenhaas royaal met peper en zout.
Stel de temperatuur van uw roker in op 82 °C (180 °F) en verwarm deze voor.
Plaats de varkenshaas in de rookoven en rook deze gedurende 60 minuten. Voor dit recept kun je mesquitebisquetten gebruiken.
Haal het vervolgens uit de roker en eindig op de grill. Verwarm uw grill voor op 204°C (400°F), voeg de varkenshaas toe en bak deze tot de interne temperatuur 54°C (130°F) bereikt (ongeveer 20-30 minuten).
Haal het van de grill en laat het 10 minuten rusten voordat je het serveert.
Mesquite
Hout
Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.
Shop Now