Hoe je gerookt kunt maken Filet mignon
Bereid je voor op een culinair genot met deze heerlijke gerookte Filet Mignon -steaks. Gemarineerd in een smaakvolle mix van kruiden, kruiden en witte wijn, worden deze tedere sneden tot in de perfectie aangebraden in een ijzeren koekenpan en vervolgens vakkundig gerookt in de Bradley-roker bij 226ºF totdat een sappige interne temperatuur van 150ºF wordt bereikt, waardoor u een smelt- In-your-mond biefstukervaring die gewoon onweerstaanbaar is.
Ingredients
2 Filet mignon
1 pakje verse tijm
2 eetlepels boter
¼ kopje water
¼ kopje olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetl paprikapoeder
1 eetlepel hele zwarte peperkorrels geplet
1 eetlepel koosjer zout
1 eetl knoflookpoeder
1 eetl uienpoeder
1 eetl gemalen koriander
2 theelepel dille-wiet
2 theelepels gemalen rode pepervlokken
Gebruikt materiaal:
P10 Bradley-roker
Bradley opvouwbare tafel voor rokers
Bradley smoker-siliconenmatten met antiaanbaklaag
Bradley Smoker-gereedschap
Thermoworks tijdsticktrio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker-instellingen:
Bisquetten: Bier
Temperatuur: 226ºF (107°C)
Rooktimer: 60 minuten
Timer: 120 minuten
Preparation
Stel de Bradley Smoker in op de hierboven genoemde instellingen.
Voeg in een kom water, witte wijn, olijfolie, paprika, zwarte hele peperkorrels, knoflookpoeder, uienpoeder, gemalen koriander, dille-onkruid, rode pepervlokken toe en meng. Dit is de marinade waarmee je je steak bakt.
Plaats de steaks met behulp van een ijzeren koekenpan in de koekenpan en giet de marinade erover. Plaats de verse tijm tussen beide steaks, voeg een snufje koosjer zout en boter toe en laat 15 minuten in de koelkast in de koekenpan marineren.
Plaats de ijzeren koekenpan gedurende 120 minuten in de roker of totdat de interne temperatuur 66ºC (150ºC) bereikt.
Recept van: MoodieFoodieTulsa
Bier
Hout
Bierbisquetten voor gerookt voedsel met hop. Perfect voor rundvlees, kip, ribben of worst.
Shop Now