Reverse Seared Steak

Omgekeerd geschroeid Biefstuk

Dan Shahin

Het proces van omgekeerd schroeien is heel eenvoudig.

Ingredients

Double Steaks – Wij gebruikten Sirloin's, maar Ribeye's werken ook fantastisch met dit recept. Min. 1,5 inch dik elk

2 theelepels zeezout per biefstuk

1 theelepel grof gemalen zwarte peper

Preparation

Thermometer met vleessonde wenselijk voor dit recept.

METHODE:

Strooi het zout aan beide kanten over de steaks en plaats ze 1-2 uur op een rooster in de koelkast.

Zet de roker op 110C en schakel de rookfunctie in. Wij hebben kersensmaakbisquetten gebruikt, maar je kunt elke bisquette gebruiken die je wilt.

Breng de peper op de steaks aan en plaats ze vervolgens op de roker.

Laat ongeveer 1 uur roken totdat het een interne temperatuur van 51C bereikt.

Haal de steaks uit de smoker. Laat ze op een warme plaats rusten.

Bereid je voor op het dichtschroeien van de steaks. Dit kan gedaan worden in een hete gietijzeren koekenpan op de kookplaat of boven vuur op de grill.

Leg de biefstuk ongeveer 2-3 minuten per kant in de pan. Je bent op zoek naar een mooie kleur op de biefstuk en deze de laatste paar graden omhoog te brengen.

Wanneer de steak een temperatuur van 55 graden bereikt, is hij de perfecte medium-rare. Serveer onmiddellijk met uw keuze aan kanten.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now