Pastrami

Pastrami

Sandra Tate

Hot Pastrami op Rye is het best bekend als het iconische New York's 2nd Ave Deli Dish.

Ingredients

200 g zeezout

20 g Praagpoeder

120 g witte suiker

80 g donkerbruine suiker

2 theelepels beitskruid

3 grote teentjes knoflook

Preparation

Hete pastrami op rogge is vooral bekend als het iconische 2nd Ave Deli-gerecht in New York. Ik ben er nog niet geweest, en misschien kom ik er ook nooit, maar ik dacht dat ik een verdomd goede poging kon doen om mijn eigen te creëren, en uiteindelijk was niemand teleurgesteld.

Halverwege de week kocht ik 2 kg runderborst en maakte mijn pekel klaar.

Om te beoordelen hoeveel pekel je nodig hebt, kun je het borststuk het beste in een goede bak plaatsen en in water onderdompelen. Giet nu het water af en meet hoeveel water je hebt. In het geval van mijn stuk was dat wel het geval 2,5 liter,

Dit heb ik aan de kook gebracht en toegevoegd 200 g zeezout, 20 g Praagpoeder, 120 g witte suiker, 80 g donkerbruine suiker, 2 theelepels beitskruid en 3 grote teentjes knoflook, geperst.

Toen het volledig was afgekoeld, dompelde ik het borststuk onder, verzwaard het met een blikje tomaten en legde het in de koelkast om het 4 dagen te laten uitharden.

Verwijder het borststuk en spoel het zeer grondig af voordat u het volledig droog dept op keukenpapier.

Gooi de pekel weg.

Stel de Bradley Smoker in op een kasttemperatuur van 125°C/260°F, waarmee de stapel wordt gevuld appel- of kersenhout bisquetten.

Maak een droge rub van 1 ronde eetlepel korianderzaad en 1 ronde eetlepel gemengde peperkorrels (of alleen zwarte peperkorrels als je dat liever hebt) - vermaal ze met een stamper en vijzel tot een grove rub - en verdeel ze over de bovenkant van het borststuk.

Breng het over naar een Bradley-rooster en rook gedurende 3 uur.

We hebben nu de kenmerkende pastrami-rooksmaak, maar de joint moet malser worden.

Wikkel de pastrami in folie en laat nog 2-3 uur op 125°C in de oven garen tot hij zeer mals is.

Als je het vlees aansnijdt, krijgt het het rozerode uiterlijk van de kuur.

Ik maak mijn eigen brood, dus we hadden uitstekende verse, knapperige rogge uit de oven om onze hete pastrami op te stapelen, maar de meeste goede supermarkten hebben er wel een paar, en zo niet, dan moet je het doen met goede volkoren.

Ik heb ook een warme salade gemaakt van gemengde paprika, chili en tomaten met een verkoelende avocado-, rucola- en basilicumgarnituur.

Het is echt de moeite waard, absoluut heerlijk, en ook heel dun gesneden geserveerd, koud uit de koelkast.

Kers
 Hout

Kersenbisquetten voor Bradley-rokers

Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.

Shop Now